Kövér nem kapott levelet a kneszet elnökétől

2012. június 25. 09:22

A The Jerusalem Post szerint a Nyirő-megemlékezésen való részvétele miatt lemondta Kövér László izraeli meghívását, Reuven Rivlin, a kneszet elnöke. Kövér László kabinetfőnöke az MTI-nek elmondta, nem tudnak arról, hogy visszavonták volna a meghívást, és korábban közölték, a házelnök helyett Áder János képviseli majd az országot Izraelben.

2012. június 25. 09:22

A The Jerusalem Post szerint az izraeli parlament elnöke a Nyirő-megemlékezésén való részvétel miatt lemondta Kövér László házelnök Izraelbe szóló meghívását. Az izraeli lap szerint Reuven Rivlin vasárnap levélben fordult magyar kollégájához, amelyben visszavonja Kövér László meghívását, hogy vegyen részt júliusban a magyar zsidók ezreit megmentő Raul Wallenberg svéd diplomata születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett izraeli megemlékezésen.

Rivlint „fölháborította a megdöbbentő hír”, hogy Kövér részt vett a Nyirő József író emlékére tartott rendezvényen. „Ön úgy döntött, hogy részt vesz ezen az eseményen, és nyilvánosan kifejezi szolidaritását azzal a személlyel, akinek pártja a magyar kormányon keresztül együttműködött a német náci gyilkosokkal a zsidó nép kiirtását célzó program megvalósításában” – idézi Rivlin levelét az angol nyelvű izraeli újság. „Bárki, aki részt vesz egy ilyen eseményen, nem lehet jelen egy olyan férfi tiszteletére rendezett eseményen, mint Raul Wallenberg, aki az emberiség fáklyavivője, aki zsidókat mentett, aki jelképe a náci Németország és a kollaboránsok ellen vívott harcnak, amely kollaboránsok egyike mellett Ön kiáll, és akinek hódolattal adózik” – írta a kneszet elnöke.

Kövér László nem kapott arról értesítést a kneszet elnökétől, hogy visszavonták volna az Izraelbe szóló meghívását – mondta az MTI-nek vasárnap a magyar házelnök kabinetfőnöke. Veress László furcsának találta az eljárást, hogy Reuven Rivlin, a kneszet elnöke a „sajtón keresztül üzen” magyar kollégájának. Hozzátette, okafogyottnak tartják a levelet, mert a magyar házelnök néhány nappal korábban, a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül jelezte, hogy szervezési okok miatt nem ő, hanem Áder János képviseli majd Magyarországot a jeruzsálemi rendezvényen.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2012. június 25. 23:51
""""Hozzátette, okafogyottnak tartják a levelet, mert a magyar házelnök néhány nappal korábban, a szokásos diplomáciai csatornákon keresztül jelezte, hogy szervezési okok miatt nem ő, hanem Áder János képviseli majd Magyarországot a jeruzsálemi rendezvényen."""" Miután a házelnök a szokásos diplomáciai csatornákon megtudta, hogy milyen levelet fog kapni. Így Magyarország nem maradt szarba csak Kövér László.
Forsz
2012. június 25. 23:37
A zsidó karaktert - tapasztalatom szerint - elsősorban a pimaszság jellemzi. A pökhendi elbizakodottságra alapozó pimaszság. Mivel az amerikai közélet meghatározó köreibe, az amerikai nép naiv tájékozatlanságát kihasználva, sikerült jelentős befolyáshoz jutniuk, ez láthatóan mértéktévesztésre vezette a világ zsidóságának megmondó részét. Ez a Kövér Lászlóhoz köthető affér is tökéletesen példázza ezt az észrevételt. Kövér a Nyírő ügybe nem mint házelnök, hanem magánszemélyként kapcsolódott, míg a kneszet elnöke mit sem törődve azzal, hogy Kövér a Wallanberg megemlékezésre, mint a magyar országgyűlés elnöke lett volna hivatalos, a magán személy elleni ellenszenvét diplomáciai sértéssé konvertálta. Gyakorlatilag a magyar házelnököt kitiltotta Izraelből. Ez a fajta otrombaság, már régóta jellemzi Izraelt és nem az első ilyen mértéken felüli pimaszság a részükről. Áder Jánoson az utóbbi idők tapasztalatai alapján nem csodálkozom, de kíváncsi lennék, hogy ez a Wallenberg megemlékezés hány államfőt visz oda. Én nem vállaltam volna helyében ezt a megalázást. Általános értelemben pedig, azt gondolom, hogy a zsidók, mint a történelmük során mindig, most is éppen abba az irányba menetelnek, amely útnak a végén egy hatalmas kataklizma vár reájuk. Ennyire szembe menni a világgal, ennyire pökhendien tojni mindenre, nem vezethet jóra. Nem véletlenül mondom, hogy jellemzően az aránytévesztéses hajlamukra, most is a végzetük felé tartanak; ha csak nem lesz, aki észhez téríti őket. Nekem az a vízióm, hogy a több ezer éves történelmük legnagyobb vészkorszakára számíthatnak, ha így folytatják. Na, persze, nem ma, vagy holnap, de előbb-utóbb biztosan. Mert előbb-utóbb véget ér a Földön az arany borjú imádata és szárnyalása...
Claypool
2012. június 25. 13:20
Nekem eszembe sem jutna elmenni oda... Nem úri szalon az,a világ összes gonosztevője,és gyerekgyilkosa ott lesz, Izraeltől az USA vezetőin át, egészen Oroszországig.. Kígyófészek az...
antioxi
2012. június 25. 12:39
A lényeg: A zsidók nem birnak magukkal most sem, provokálják a nem-zsidó világot. "Lenyúlták" az USA-t és Németországot, ami törvényszerűen vissza fog csapni. Németországgal "törököt" fogtak, a németek előbb-utóbb ismét öntudatra fognak ébredni. Az USA-ban is sok törekvés van a zsidók túlzott befolyása ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!