Magyar aranyeső a debreceni úszó Eb-n

2012. május 24. 18:45

Négy aranyérmet, két ezüstöt és három bronzot szereztek a magyar úszók a debreceni Európa-bajnokság csütöröki döntői során. A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Kapás Boglárka, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Cseh László.

2012. május 24. 18:45

A csütörtöki döntők sora a női 800 méter gyors fináléjával indult, ahol Kapás Boglárka aranyérmet, míg Risztov Éva bronzérmet szerzett. Hasonlóan alakult magyar szempontból a s női 200 méter vegyes döntője is, ahol Hosszú Katinka diadalmaskodott, Verrasztó Evelyn pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A folyatásban a magyar fiúk is kitettek magukért. Gyurta Dániel 200 méter mellen győzött, megelőzve a német Marco Koch-ot, és a görög Panagiotisz Szamilidiszt. A másik magyar döntős, Molnár Ákos nyolcadikként zárt. 200 méter férfi pillangón pedig kettős magyar siker született: Cseh László diadalmaskodott Biczó Bence előtt.

Némi meglepetésre férfi 50 méter háton is örülhettünk egy magyar éremnek: Bohus Richárd hármas holtversenyben lett harmadik. A nap utolsó döntőjében pedig a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Hosszú Katinka alkotta 4 x 200 méteres női gyorsváltó szerzett ezüstérmet. 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. május 25. 13:26
Szívből gratulálok az úszók és az edzők sikereiknek!Szeretném azonban felhívni a figyelmet arra,hogy ezek a remek sportolók pár kivétellel vidékiek.Az utóbbi 20 évben Budapest megszünt sportváros lenni.Nincs foci kosárlabda,jégkorong,a FRADI kivételével kézilabda,atlétika,ökölvívás,birkózás,stb.A létesítmények katasztrófális állapotban vannak.Tisztelet a kivételnek.Köszönjük Demszki és a többi sportanalfabéta haverjainak.
morjak
2012. május 25. 08:50
Azt hogyan oldják meg a Fijúk, hogy Gyárfás NE kapjon valami plecsnit ?
Felebarát
2012. május 25. 00:07
most komolyan itt kell ezt? nem hogy örülnétek az aranyoknak, inkább gyűlölködtök...
Soma
2012. május 24. 21:09
Az úszó munkája nem szájkarate! Örülök a sikernek, gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!