Emmi: Az EB elismerte hazánk romastratégiáját

2012. május 23. 18:24

A Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint Európai Bizottság szerdán kiadott jelentése komoly elismerést jelent Magyarország romastratégiája számára.

2012. május 23. 18:24

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az Európai Bizottság szerdán komoly elismerésben részesítette Magyarország romastratégiáját. A tárca úgy látja, a brüsszeli elemzés alátámasztja, hogy Magyarország élen jár az integrációban, vagyis szerintük a „kettős mércét alkalmazó hazai és európai véleményformálók álláspontja számos esetben pusztán a negatív hangulatkeltést szolgálja”.

Az Európai Bizottság szerdán kiadott jelentésében üdvözölte azt, hogy az európai uniós tagországok elkészítették a romák társadalmi integrációjára vonatkozó stratégiájukat. Általános értékelésében a testület azonban azt is megerősítette, hogy a tagállamokban „jóval komolyabb erőfeszítéseket kell tenni a romaintegrációs intézkedésekhez szükséges források biztosítása, a felülvizsgálati mechanizmusok létrehozása, illetve a hátrányos megkülönböztetés és szegregáció elleni küzdelem tekintetében”.

Az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kifejti: a brüsszeli testület a nemzeti romaintegrációs stratégiák értékelése során komoly elismerésben részesítette Magyarország Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiáját, a bizottság szerint ugyanis a dokumentum megfelelően tükrözi a 2011-es soros uniós elnökség idején megfogalmazott és azóta teljesített célokat. A minisztérium fontos lépésnek tartja az Európai Bizottság tájékoztatását és örvendetesnek nevezi, hogy Brüsszel figyelembe vette Magyarország azon javaslatát, amely az országonkénti külön értékelést szorgalmazta.     

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. május 24. 09:12
Egy kis vállveregetésért ennyi pénzt kiadni! Kedves Fidesz! Nem méltóztattatok elszámoltatni, de hátha a következő kurzus meg fogja veletek szemben tenni!
hátakkor
2012. május 23. 21:39
A stratégia jó, csak az operatív témában vannak gondok
thymian
2012. május 23. 21:30
Hurrá, Európa megmenekült. De mi lesz Magyarországgal?
Viktus
2012. május 23. 19:19
Lesz egyszer magyar stratégia is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!