Elutasították a WikiLeaks-alapító fellebbezését

2012. május 30. 13:21

Elutasította szerdán a brit Legfelsőbb Bíróság Julian Assange-nak, a WikiLeaks portál alapítójának fellebbezését svédországi kiadatása ellen. Assange-t szexuális bűncselekmények gyanújával körözik.

2012. május 30. 13:21

Elutasította szerdán a brit Legfelsőbb Bíróság Julian Assange-nak, a bizalmas amerikai diplomáciai sürgönyöket százezrével kiszivárogtató WikiLeaks portál alapítójának fellebbezését svédországi kiadatása ellen.

A Nagy-Britanniában élő, 40 éves ausztrál állampolgár portálja hozzávetőleges becslések szerint csaknem 400 ezer amerikai diplomáciai táviratot szerzett meg, és az elmúlt néhány évben ezek jelentős részét át is adta médiapartnereinek. A svéd hatóságok azonban nem emiatt, hanem szexuális bűncselekmények gyanújával körözik. Assange tagadja a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!