Cseh és Hosszú aranyérmes, Magyarország az első az éremtáblázaton

2012. május 27. 18:10

Cseh László arany-, Verrasztó Dávid pedig ezüstérmet nyert 400 m vegyesen; Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 200 m pillangón a debreceni úszó Európa-bajnokságon. A 4x100 méteres férfi vegyesváltó a harmadik helyen ért célba, így a magyar csapat összesen kilenc arany-, tíz ezüst- és hét bronzérmet szerzett az Eb-n, ezzel az éremtáblázat első helyén végzett.

2012. május 27. 18:10

Cseh László esélyeshez méltón kezdett, 50-nél vezetett, 100 méternél azonban a görög Joannisz Drimonakosz egy kicsit előtte haladt. Háton aztán visszavette a vezetést, fokozatosan növelte előnyét, melyet mellen és gyorson is megőrzött, s végül nagy fölénnyel csapott elsőként a célba. Ezen a távon sorozatban az ötödik, összességében pedig a 11. normálmedencés Eb-elsőségét gyűjtötte be, egyben a magyar úszósport 75. Eb-aranyát szerezte. Debrecenben korábban megnyerte a 200 m vegyest és a 200 m pillangót is.

Verrasztó Dávid az első hossz után még a döntős mezőny második felében tempózott, 100-nál már negyedik volt, aztán a hátúszás végére felzárkózott Drimonakosz mögé, majd mellen és gyorson nagyot küzdött vele, végül megelőzte őt.

A lányoknál a táv első felében a svéd Martina Granström úszott a leggyorsabban, 50 méternél egyik magyar sem volt az első három között, 100-nál viszont Jakabos már harmadikként fordult. Újabb 50 m megtétele után Jakabos és Hosszú előtt már csak a svéd tempózott, a  hajrát azonban a magyarok bírták jobban, így mindketten riválisuk elé kerültek, s közben helyet is cseréltek.

Hosszú ezt megelőzően győzött 400 és 200 vegyesen, előbbin éppen Jakabos elől kaparintotta meg az első helyet. Mindketten tagjai voltak a 4x200-on második helyezett váltónak. Hosszú a magyar válogatott nyolcadik aranyát, Jakabos pedig a kilencedik ezüstjét szerezte Debrecenben.

Orbán Viktor miniszterelnök is ellátogatott a 31. úszó Európa-bajnokságra, ahol érmeket adott át.

Frissítés:

Országos csúccsal bronzérmet nyert a Bernek Péter, Gyurta Dániel, Cseh László, Kozma Dominik összeállítású csapat a 4x100 m vegyesváltóban vasárnap a debreceni úszó Európa-bajnokságon. A magyar csapat már délelőtt javította a 2002. augusztus 4-e óta érvényben lévő 3:37.22 perces magyar rekordot, akkor 3:36.94-et úszott úgy, hogy Cseh László helyén Pulai Bence tempózott. Délután a csapat még ezen az időn is több mint két másodpercet faragott, s végül 3:34.57-es eredménnyel ért célba. Kiss László szövetségi kapitány szerint ez az idő nagy valószínűséggel elég lesz ahhoz, hogy a vegyesváltó indulhasson az olimpián.

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necoure Yamakee
2012. május 29. 07:58
Gondolom next nyomta a két piros jelet álnéven, csak ahogy ez náluk szokás.
drieno
2012. május 28. 08:42
eszem megáll az utóbbi idők legnagyobb magyar sportdiplomáciai , szervezési, lebonyolítási és sportsikere szemtanúi lehettünk erre meg itt trollkodnak automata üzemmódban az elvtársak de le vnnak ejtve bravó úszók, bravó, Debrecen, bravó, Magyarország!!!!!
krisztoforo48
2012. május 28. 02:19
"csak annyira növekedett, amennyire a bér is (vagyis reálértéken nem igazán). és amint nyugdíjba mennek a manyuposok, elkezd csökkenni. a manyupok leginkább állampapírt vettek, magyart. az egyik legnagyobb befektetői voltak az államnak." Kötelezően előírták a munkakezdők belépését a manyup-ba,akik régen dolgoztak,azok választhattak.A manyupok keményen tőzsdéztek,ezért nem volt szinte semmi hozam és gyakorlatilag annyi költséggel dolgoztak,amennyivel akartak.Az nem öngondoskodás,ha a kötelező járulékot elvonjuk a TB-től.30-40 évig a nyugdíjasok meg dögöljenek éhen,vagy az állam vegyen fel hiteleket.Öngondoskodás az,ha az adózott jövedelmedből ÖNKÉNTES Nyugdíjpénztárban takarékoskodsz lehetőségeid szerint,bár az sem éri meg.3 millka után a tavalyi hozamom volt -16ezer.Meg fogom szüntetni,mert ott még a tőke sem garantált.
zolka50
2012. május 27. 23:20
Ha Magyarországon éltél, tudnod kell, ha mégsem tudod, sík hülye vagy, hugyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!