Tárgy: Orbán Viktor tevékenységéről

2012. április 05. 16:15

DR. ORBÁN-t 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 Osztálya, de beszervezésétől elálltak.

2012. április 05. 16:15
Szolnok megyei III/III.

Szolnok megyei rendőrfőkapitányság       

Szigorúan titkos!
   

III/III osztály

Tárgy: Orbán Viktor tevékenységéről

JELENTÉS


    Jelentem, hogy társszervtől kapott információban – aki a „BOJTÁR” fn 33-SZ-20797 sz. bizalmas nyomozás célszemélyének férje – az alábbi információk jutottak birtokunkba.
    DR. Orbán Viktor /: Székesfehérvár, 1963. május 31. an: Sipos Erzsébet :/ pk, KISZ-tag, magyar állampolgárságu és nemzetiségü, az ELTE Jogász Szakkolégiumának tanára. Állandó lakással 1987-ig Székesfehérvár, Vöröshadsereg útja 52., 1987-től Szolnok, Orosz Gy. út. 19. I/6.
Ideiglenes lakások Budapest XI., Ménesi út 12.
    DR. ORBÁN-t 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 Osztálya, de beszervezésétől elálltak. 206-8/21/1982.sz, 11-2110/1982. számom környezettanulmány készült róla, Ezt követően 1983-ban a Battányi örökmécsesnél március 15-án rendzavarás cimén intézkedést foganasitottak vele szemben a BRFK állományába tartozó rendőri szervek.
    A demokráciát, a demokratikus jogokat becsmérlő jellegü cikkeket jelentet meg a „Rajk-féle” választás kapcsán az ELTE szakkollégiumi értesítőjében.
    1985-ben előadássorozat megtartására hivja meg, kéri fel a BM III/II-1 Osztály által ellenőrzött Tőkés Rudolfot.
    Ez évben „VIKTÓRIA” fn-en a BM III/III-2-es Osztálya bizalmas nyomozás alá vonja. A nyomozást 1986-ban bizonyitékok hiányában megszüntetik.
    Az ellenzéki jogász körökön belül kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik, elismert szaktekintélyként, megbizható személyként tartják számon e krököben.
Diplomamunkáit előbb a szegénység és a szocializmus összefüggéseiből, majd az 1956-os munkástanácsok uj szemszögből való értékeléséből írja – sikertelenül.
Interjut készitett ismert ellenzéki személyekkel, Donáth Ferenccel és Lendvai György-gyel az önigazgatásról és visszásságáról.
Kapcsolatai közt megtalálhatók:
-    DIETER ESCHWE,         az NSZK „zöld” parlamenti frakciójának egyik vezetője,
-    NAGY ANDOR,            összekötők a magyarországi „kékek” és
-    MISZLIVETZ FERENC,     a „zöldek” között,
-    VARGA JÁNOS,           a „Duna Kör” egyik vezetője
-    FODOR GÁBOR,           aki ifj. Bibó barátja és jó kapcsolataNevezett és „BOJTÁR” házasságkötése után, amennyiben nem sikerülnek budapesti tervei feltételezhető, hogy ügyvédként vagy jogtanácsosként elháritási területünkön kíván elhelyezkedni.

Szolnok, 1987. augusztus 25.   

/: Fenyvesi József r.hdgy. :/
 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik