Gulyás Gergely nem pályázik a háznagyi tisztségre

2012. április 04. 08:45

A Fidesz országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében cáfolta a sajtóértesüléseket, miszerint ő töltetné be az újonnan létrehozandó háznagy pozícióját.

2012. április 04. 08:45

Gulyás Gergely fideszes képviselő töltheti be az újonnan létrehozandó háznagy pozícióját, ha Kövér László marad a házelnök – írta szerdán a Magyar Hírlap és a Népszabadság. A Magyar Hírlap emlékeztetett: az új országgyűlési törvény szerint a háznagy a házelnök első számú politikai, üléstermen kívüli helyettese, feladatai közé tartozik majd az Országgyűlés protokolláris kötelezettségeinek teljesítése. A háznagyi pozíció 1861 és 1949 között már létezett.

 

FRISSÍTÉS: 

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője közleményben tudatta: nem pályázik a háznagyi tisztségre. Az MTI-hez szerdán eljuttatott kommünikéjében utalt arra, hogy több sajtóhír is megjelent az új országgyűlési törvény által 2013. január 1-jétől helyreállított háznagyi tisztség betöltésével összefüggésben, amelyek esetleges jelöltként őt nevesítik a posztra. „Szeretném világossá tenni, hogy az említett tisztségre nem pályázom, ennek lehetősége jelenlétemben soha szóba sem került, jelenlegi frakcióban végzett munkámmal teljes mértékben elégedett vagyok” — szögezte le ennek kapcsán Gulyás Gergely. Hozzátette: az elmúlt hetek során a háznagy jogállásával kapcsolatos vitákban mindvégig amellett érvelt, hogy erre a tisztségre ne csak országgyűlési képviselőt lehessen megválasztani. Jelezte azt is, súlyos sajtóetikai vétségnek tekinti, hogy „azok a sajtóorgánumok, amelyek a legcsekélyebb jelentőségű közjogi kérdésben  akár még hétvégén is” — tőle kérnek tájékoztatást, egy a személyét érintő találgatás esetén ugyanerre nem képesek.

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antala
2012. április 04. 09:34
Ámulatba ejtő életműve erre teljesen alkalmassá is teszi. Szinte az egyetemről magas állami pozícióba, bravó.
El Topo
2012. április 04. 09:16
Nah,éppen ideje volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!