A Jobbik nem érti Orbánékat

2012. március 03. 13:51

A Jobbik értetlenül fogadta, hogy a kormány elutasítja a magáncsőd vagy családi csődvédelem lehetőségét – közölte Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel. A Jobbik szerint a csődvédelem rendszerében óriási lehetőségek rejlenek.

2012. március 03. 13:51

Z. Kárpát Dániel szerint a családok Magyarországon sok esetben nem önhibájukból, hanem egyes pénzintézetek egyoldalú szerződésmódosításai és áthárításai miatt mennek tönkre. A magáncsőd annak a több százezer embernek segít, akik valaha a középosztály gerincét képezték, ma viszont a sárga csekkek tengerében fuldokolnak – írta a jobbikos képviselő.

A Jobbik szerint a csődvédelem rendszerében óriási lehetőségek rejlenek. A csődbiztos felügyelné az anyagi csődbe jutó háztartások pénzügyeit, közvetítőszerepet játszana a család és a bank között, és a családdal teljes életstratégiát dolgozhatna ki a pénzügyi helyzetük rendezésére. Ha pedig a család együttműködő volt, öt évet követően tartozása fennálló részéből valamennyit el is engedhetnének.

Az alkotmányügyi bizottság devizaeladósodást vizsgáló albizottsága jelentéstervezetében több jobbikos indítványt javasolt a kormányzat számára átgondolásra: a pénzügyi ismeretek oktatása és a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása mellett a magáncsőd felvetése is megtörtént. A Jobbik érthetetlennek tartja, hogy a kormány elutasítja a magáncsőd vagy családi csődvédelem lehetőségét.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyilok58
2012. június 05. 11:21
Lényeg az hogy a gazdagok joljárjanak a kisembert nemveszik emberszábba minél többen kerülnek utcára anál töben lesznek öngyilkosok levanroluk a gond ez a kormány felfogása
RAMBO
2012. március 04. 07:37
Sose hittem volna, hogy valaha egyetértek a Jobbikkal valamiben, de mivel tényleg pénzügyi agyhalottak országa vagyunk, erre a csődvédelemre szükség van, mint egy falat kenyérre. (Van ismerősöm, aki már csődben van, de még mindig ezt-azt vesz hitelre. Olyasmiket, mint takarítógép, ami egy 500 forintos felmosóronggyal kiváltható.)
Soma
2012. március 03. 18:56
A magán csőd intézményének ott van értelme, ahol a családnak a mindennapi ételen kívül telik másra is. Akinek választania kell, hogy eszik, vagy fűt, világít, ott a legokosabb "csődbiztos" sem tudja beosztani a semmit. Ma hallottam egy rádióműsorban, hogy egy nehéz sorsú család fajtatiszta kutyát keres a jól tanuló kislányuknak. Eddig semmi különös. A dolog ott vált érdekessé, amikor az apa közölte, hogy csak fajtatiszta kutya lehet, mert az ő kislányát megszólják, ha egy keveréket sétáltat. Nos, ide nem csődbiztos kell.
jag3
2012. március 03. 17:24
Akkor elmagyarázom: "nyugaton" a magáncsőd azt a célt szolgálja, hogy a fizetőképes, gürizni hajlandó adóst a járomban tartsa, nehogy valahogy hasraessen a barázdában oszt oda az aratás. Magáncsőd az egyik hitelből a másikba tántorgónak nincs. A Jobbik nem érti miért nem vezeti be a magáncsődöt a Fidesz. Hát csak azért nem, mert Magyarország a szemétdomb elven működik: a lakosság használat után eldobandó :p A nyereségmaximalizálás nem abban van kormányzati szemszögből, ha az adós még éveken át fizeti nagy nehezen a tartozását. Hanem abban, ha helyére valaki más ál, ő meg a hitellel együtt megboldogul. Nem tetszik? Ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!