Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Politikusok miatt államtitok a Malév hűtlen kezelési ügye

2012. február 07. 09:28

Egy éve folyik a milliárdos értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt indított vizsgálat a Fővárosi Főügyészségen – állítja a Blikk a Malévval kapcsolatban. A hatóságok az eljárás több részletét is államtitokká minősítették.

2012. február 07. 09:28

Milliárdos értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával vizsgálódik a Fővárosi Főügyészség a Malévval kapcsolatban – állítja a Blikk. A napilap információi szerint a vizsgálat már egy éve folyik, és többek közt a Malév korábbi vezérigazgatóját, Leonov Pétert, illetve a korábbi orosz tulajdonost, Borisz Abramovicsot is meghallgatták. A hatóságok az eljárás több részletét is államtitokká minősítették, így Leonov ügyvédje, Papp Lajos a Blikknek mindössze annyit mondott: ügyfelét tanúként hallgatták ki, aki a Malév végéért semmilyen formában nem érzi magát felelősnek.

A lap úgy tudja, az ügy titkosítására azért került sor, mert több – köztük néhány jelenleg is mentelmi joggal rendelkező – politikus neve is felmerült a nyomozás során.

A Blikk emlékeztet: januárban Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos öt feljelentést tett a cég ügyeivel kapcsolatban. Ez többek között a légitársaság 2007-es privatizációját, a légitársaságnak adott egyes garanciákat, valamint a Malév visszaállamosítását érinti. Budai szerint korábbi pénzügyminisztereket is terhel felelősség a Malév megroppanása miatt – olvasható a keddi Blikkben.

Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke a lapnak arról számolt be, hogy az állam mellett a magyar gazdaság is meg fogja érezni a Malév hiányát. A forgalmat átveszik a külföldi légitársaságok, ám a nemzeti légitársaság köré épült háttéripar elveszítheti megrendeléseit – mondta.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. február 07. 23:23
Államtitok? Aha. Mert mentelmi joga van az érintetteknek? Aha. Ne nézzenek már madárnak ennyire! Biztos Gyurcsányt védik vele....:D:D:D
Balu kapitány
2012. február 07. 16:08
Már megint a jó öreg államtitok :)
durrbele
2012. február 07. 13:41
Ha egy ügyben kiderül, hogy érintett a hatalom és az ellenzék akkor államtitok.Ha csak az egyik akkor az közügy!
novara
2012. február 07. 11:59
Putyin megér egy államtitkot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!