MSZP: Totális csőd az egykulcsos adó

2012. február 06. 15:42

Az MSZP szerint a kormány személyijövedelemadó-politikájának totális csődjét jelzi, hogy az átlagos keresetűek idén több mint tízszázaléknyival kevesebb pénzt visznek haza havonta, mint tavaly.

2012. február 06. 15:42

Katona Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy az adójóváírás megszüntetésével ettől az évtől minden munkavállalónak a teljes jövedelme adóköteles, pedig még az egykulcsos rendszert használó országok többségében is van olyan szint, amely alatt nem kell adót fizetni, vagy létezik adójóváírás.

Az MSZP-s politikus szerint az alacsony keresetűeket nagy mértékben sújtják az áremelkedések, és a kormány figyelmen kívül hagyja a gazdaság törvényszerűségeit, amikor úgy vár el jelentős minimálbér-emelést, hogy a vállalkozások eredményessége nem nő. Katona úgy véli: ha a kormány nem változtat gazdaságpolitikáján, idén akár egy százalékkal is csökkenhet a GDP, a reálbérek pedig várhatóan 3-4 százalékkal visszaesnek.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tmonk
2012. február 06. 17:01
Valaki szórakozik a lájkokkal? Minden cikk és komment kiegyensúlyozottan lájkolt/diszlájkolt...
Senye Péter
2012. február 06. 16:38
Persze, lehet taglalni az egykulcsos adó (nem) hasznosságát, mint ahogy a nyári időszámításét is.
Inrik
2012. február 06. 16:38
Többek között azért hiteltelen, hogy a szocik adják ezt elő, mert ha marad a Bajnai kormány, akkor lényegében ugyanilyen SZJA rendszer lenne azzal a különbséggel, hogy egy igen kevés embert érintő felső, nagyon magas jövedelmi sáv magasabban adózna.
kjkj945
2012. február 06. 16:20
A maszop totál csöd a hülyeségeivel. Hány ejus országban van egykulcsos adó?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!