Beugró: Antwerpen helyett Debrecen rendezi az úszó Eb-t

2012. február 16. 14:00

Debrecen rendezi az idei úszó Európa-bajnokságot, miután a kontinens viadal eredeti házigazdája, Antwerpen pénzügyi nehézségek miatt visszalépett az eseménytől.

2012. február 16. 14:00

Debrecen rendezi az idei felnőtt úszó Európa-bajnokságot Antwerpen helyett – tájékoztatta Gyárfás Tamás, a LEN alelnöke, a Magyar Úszószövetség elnöke az MTI-t csütörtökön. A belga város pénzügyi nehézségek miatt lépett vissza. Gyárfás azt követően számolt be a sportdiplomáciai sikerről, hogy az AP amerikai hírügynökség tudni vélte: Antwerpen lemondása nyomán London lépett elő a május 17. és 26. közötti időpontra tervezett Eb házigazdájának.

Bár az AP világgá röpítette, hogy Londoné a 31. úszó Eb, a végső döntés mást igazolt: a LEN választása Debrecenre esett. Az elmúlt napokban hatalmas sportdiplomáciai csatározás indult a gyors megoldás elősegítése érdekében. A rendezőnek normál helyzetben tekintélyes jogdíjat kell fizetnie a LEN-nek. Köztudott, hogy 2006-ban Budapest 800 ezer, 2010-ben 600 ezer eurót fizetett a jogdíjért, de például a Magyar Vízilabda Szövetség 1 milliós ajánlattal nyerte el a 2014. évi felnőtt vízilabda Eb rendezési jogát” – mondta.

London mellett Eindhoven és Torino neve került a kalapba, de Kósa Lajos debreceni polgármesterrel és Czene Attila sportért felelős államtitkárral valóban villámgyorsan sikerült megegyezni, hogy a város – a 2007. évi rendkívül sikeres rövidpályás Eb után – újabb csúcseseménynek adjon otthont, s ezúttal Debrecen gyönyörű fedett uszodájában 50-es medencében találkozzanak Európa legjobb úszói. A kitűnő összhang eredményeként Debrecen megtette ajánlatát: 150 ezer eurót kínált a LEN-nek. A magyarok villámakciója, rendkívüli gyorsasága alapján a LEN mellettünk döntött, ily módon hivatalos, hogy - Debrecen és a sportállamtitkárság pazar helytállása nyomán – 2006 és 2010 után a MÚSZ nyerte el a 2012-es Eb rendezési jogát is” - nyilatkozta Gyárfás Tamás az MTI-nek.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemetecukor
2012. február 16. 19:36
A fanyalgóknak: az Afrikai Nemzetek Kupája foci mérkőzéseket kontinens két nagyon szegény országában rendezték.A létesítményeket látva csak annyit, nagyon büszkék lehetnénk ha nekünk lennének olyan stadionjaink. Nekik megérte? nem tudom megítélni, de hogy büszkék rá az 100%.Nem kellene lenyúlni a "zsét" mint sok más rendezvény esetében történik.
Honfi-fi
2012. február 16. 19:13
600 ezret is simán megérné. Akkora hatalmas reklámot és publicitást kap ilyenkor egy város, hogy a sokszorosa bejön. És , még hatalmas erkölcsi siker is. Gratulálok.
Öreg
2012. február 16. 17:37
Az olimpia előtt a szintek megúszására kiváló alkalom! Sok néző is jön, persze csak katasztrófa turistának, hogy közelről nézzék meg, milyen a diktatura és az éledező fasizmus......
trespass
2012. február 16. 15:09
Kósának kell egy medence a kert végébe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!