Bizottság von le tanulságokat a jódszivárgásról

2011. november 18. 11:49

Vizsgálóbizottság alakul, hogy tanulságokat vonjon le a csillebérci jódizotóp–szivárgásról – közölte az Országos Atomenergia Hivatal. A történteket szakmai, kormányzati és kommunikációs szempontból is elemzik majd.

2011. november 18. 11:49

Bizottság alakul, hogy tanulságokat vonjon le a csillebérci jódizotóp–szivárgásról – közölte Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója pénteken. Mint mondta, a bizottságban a hivatalon kívül részt vesznek a gyártó üzem vezetői, valamint hatósági, kormányzati illetékesek is, és a történteket szakmai, kormányzati és kommunikációs szempontból is elemzik majd.

A Nemzetközi Atomenergia–ügynökség csütörtökön az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatása alapján közölte, hogy valószínűleg egy budapesti intézet volt a forrása az Európa több országában mért megemelkedett jódizotópszintnek. A magyar hatóságok hangsúlyozták, hogy a kibocsátás messze a megengedett mérték alatt volt. Bár a Csillebércen működő izotópgyár elismerte, hogy hónapokon át szivárgott tőlük a jód-131 izotóp, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint nem ez okozta a megemelkedett jódkoncentrációt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hontalan
2011. november 20. 12:56
Ki tudja valójában, hogy mióta mérgezte Budapestet ez a bűnbanda? Mert az. Azokkal együtt akik simán elnézték az évek óta tartó mérgezést és most meg bagatelizállják. Azonnali letartóztatásokat! Vagy ugyan az lesz, mint Kolontáron? Soha nincs felelős? A rossz dolgok maguktól lesznek? Elképesztő hozzáállás a "szervek" részéről is.
HSL
2011. november 20. 09:22
magyarán szerecsenmosdató bizottság alakult
pipistrello
2011. november 18. 14:21
Micsoda dolog hogy hónapokig szivárog a trtyi, és nem jelentik? Min chernobilnál? mint a koménizmusban? És mi az hogy nem káros a szervezetre, vagy nem jelentős a szivárgás, ha még Ravalpindiben is regisztrálták? Heee? Kinek kellet volna szolni kinek? állam az államban? Milyen meggondolásbol nem szoltak?
Gumimaci
2011. november 18. 12:45
Tanulságokat a tanmesékből kell levonni, itt jól segbe kell rúgni a felelősöket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!