Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Elvenné az ujjtörő rendőr nyugdíját Gulyás Gergely

2011. október 03. 11:42

A politikus szerint ha a hatályos törvények szerint az elítélt rendőr nyugdíja nem csökkenthető, akkor változtatni kell a jogszabályon.

2011. október 03. 11:42

A 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság elnöke a Magyar Hírlapnak elmondta: amennyiben a hatályos törvények szerint jogerős börtönbüntetése és lefokozása ellenére is megtarthatja 280 ezer forintos nyugdíját Vágó László volt rendőr alezredes, akkor változtatni kell a jogszabályon. A Belügyminisztérium korábban jelezte, hogy a jelenlegi törvények szerint a már nyugdíjas rendőrök járandóságát nem érinti egy esetleges lefokozás.

Gulyás Gergely szerint más elítéltek a lefokozással együtt elveszítik magasabb fizetésüket, és így majdani magasabb nyugdíjukat is. Úgy véli, hogy az egy megbilincselt ember ujjának szándékos eltöréséért elítélt Vágó sem kovácsolhat előnyt abból, hogy 38 évesen nyugdíjba ment.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 04. 06:42
Nem csak az ujjtörőtől, hanem minden munkaképestől kellene visszavenni a kifizetett nyugdíjakat. Tessék dolgozni. Ezek két bört húznak le rólunk. Fizetést is, meg nyugdíjat is.
tóth mária
2011. október 03. 15:49
Kár, hogy csak ilyen lassan ébredezik a Fidesz is ! Most akarják elvenni, és csak ettől a droidtól, és többitől mikor? Szeretnék egy kimutatást látni, hogy mennyi pénz jött már vissza,vagy csak a perek peregnek?
Honfi-fi
2011. október 03. 14:58
Az ami akciófilmek, televannak azokkal a jelenetekkel, ahol egyik-másik zsaru attól fél, nehogy vmi olyasmibe keveredjen, hogy aztán ne kapjon nyugdíjat miatta. Na ezt a rendszert kellene itt nálunk is meghonosítani. Ha zűrös a rendőr és a balhéja miatt ügybe keveredik, akkor távolítsák el a testülettől és akkor szűnjön meg minden állami gondoskodás és kedvezmény vele szemben. Az külön vérlázító, hogy más aki rendesen dolgozott 40-50 évig és 60 éves kora körül ment nyugdíjba, azok 60-70 ezres könyöradományokat kapnak életük munkájáért. Most tudtam meg, hogy a 80 éves nagybátyám, aki oszt.vez sebészként ment annó nyugdíjba és heti 2 alkalommal még bejár szakérteni a KH-ba. Az elmúlt télen, nem tudta fűteni a lakását, mert félt, hogy kifut a nyugdíjkeretéből és elúszik anyagilag. Szval szégyen .
országépítő
2011. október 03. 14:50
a bűncselekményért elitélték, ha visszamenőleg elveszik a nyugdíját az lesz az utolsó csepp hogy itthagyjam ezt a koszos szemétdombot (2200 euro+szállásért keresnek franciaországba burkolókat) 5 évért jár a minimum nyugdíj (most 600 euró) és visszamenőleg nem alkotnak törvényeket mint ezen a szemétdombon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!