WL: Mesterházy Gyurcsány ellen

2011. szeptember 16. 13:57

Bízott a csodában, ugyanakkor biztos volt a választási vereségben Mesterházy Attila - áll egy Wikileaks-iratban. Az amerikai nagykövet beszámolója szerint a szocialista politikus már a kampányban saját pártbeli helyéért dolgozott.

2011. szeptember 16. 13:57

2010 február 2-án számolt be kampányterveiről Mesterházy Attila Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövetnek, melyről a diplomata táviratban értesítette Washingtont - ennek tartalmát közölte a Wikileaks. A nagykövet szerint Mesterházy tudta, hogy komoly harcnak néz elébe Orbán Viktor „olajozott” Fidesz-gépezetével szemben. Ennek ellenére bízott abban, hogy kora és a politikában viszonylag új arca előnyt jelenthet a több mint 20 éves „bútordarab” Orbánnal szemben, aki szerinte nem képviselheti hitelesen a változást. A nagykövet szerint ugyan bízott a csodában, egyúttal biztos volt a bukásban.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint Mesterházy már akkor a választások utáni MSZP-ben igyekezett pozícionálni magát. A politikus elmondta a nagykövetnek, hogy szeretne megmaradni frakcióvezetőnek, de egyben pártelnök is szeretne lenni. Arról is beszélt, hogy Gyurcsány Ferencet „nem engedhetjük vissza a hatalomba”. A nagykövet szerint Mesterházy a biztos bukás ellenére azért ragadta meg a párt lobogóját, hogy ismertté tegye a nevét, és hogy pozícionálja magát az MSZP belső hatalmi harcában.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. szeptember 17. 06:04
WL: üzenet szivárogtatás Mesterházi maradj csendbe nem vagy te egy sámán Hiába szólt rád a Grécz, Gyurcsány? Hallgassámán!
Krupp Skya
2011. szeptember 17. 05:46
Attis te nem nyerhetsz! Kende Péter már írja új regényét: Atti kettő Etikettje a vagy a Pitya szájú Biki Csunaj cimmel. Vágó Pitya fogja reklámozni, mint a gumilövedékes Gergényi hitelt.
bookmark
2011. szeptember 17. 02:06
Most MA furja GYF-et. Aztan majd jon egy meg fiatalabb es az meg az MA-t fogja furni. A megfurtak meg mennek szepen a huvosre.
gyumadar
2011. szeptember 16. 20:21
ha valaki szarházy akkor szarházy !.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!