Nincs megállapodás a rendvédelmisekkel

2011. július 28. 09:18

Nem fogadták el a tűzoltó- és rendőrszakszervezetek a Belügyminisztérium életpályamodelljét. Az érdekképviseletek szerint elfogadhatatlan a szolgálati nyugdíjak magas adókulcsa, illetve, hogy 2014-ig elmaradna a béremelés.

2011. július 28. 09:18

Eredménytelenül zárult a Belügyminisztérium és az ágazati szakszervezetek közötti egyeztetés: az érdekképviseletek elfogadhatatlannak tarják, hogy a belügyi életpálya modell alapján 2014-ig elmaradna béremelés, valamint azt, hogy a szolgálati nyugdíjat a legmagasabb adókulccsal adóztatnák meg a jövőben.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi főigazgató az ATV-nek elmondta, még egyeztetnek az érdekképviseletekkel, de a tűzoltók javaslata már elkészült a nyugdíjból visszatérők foglalkoztatásáról. A főigazgató az életpályamodell kapcsán nem számít arra, hogy a tömegesen lesznek olyanok, akik elhagyják a tűzoltóságot. Árok Kornél a Hivatásos Tűzoltók Szakszervezetének elnöke korábban arról beszélt, hogy a következő években akár 15 százalékkal is nőhet kilépő dolgozók száma.

A béremelés elmaradását és a kemény adóztatást a rendőrszakszervezetek sem akarják elfogadni.  A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete szerint a törvényjavaslatban az szerepel, hogy a mindenkori legmagasabb adókulccsal kell adózniuk a nyugdíjban maradóknak, ez pedig azt jelzi, hogy újból többkulcsos adórendszer lesz, ami szerintük elfogadhatatlan.

Frissítés

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének főtitkára leszögezte: csak a rendőröket hívják vissza a nyugdíjból, a tűzoltókat és a büntetés-végrehajtás dolgozóit nem. A főtitkár szerint úgy látszik: a kormánynak csak a rendőrökkel van problémája. Bárdos további problémának látja, hogy a kabinet által felvázolt életpályamodellek nem tartalmaznak béremelést.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rakosi
2011. július 28. 12:14
Miképpen lehetséges azt az ellentmondást feloldani, hogy a Kádár rendszerben kevesebb rendőrrel, nagyságrendekkel nagyobb közbiztonságot értek el? Nos egyszerű a válasz! A szocialista időkben nem a legnagyobb gazemberek lettek a rendőrség élére állítva! Nem bűnözők vezették a testületet, hanem rendőrök! Tudomásom szerint őrző védő biztonsági cégekre sem volt szükség. Mikor van igény biztonsági cégekre? Akkor, ha a rendőrség gyenge nem látja el a feladatát! Adódik a kérdés ki, és kik tulajdonolják ma a legtöbb ilyen vállalkozást? Bizony ezekben volt titkosszolgálati és rendőrvezetők sütögetik a pecsenyéjüket. Talán a belügyminiszter úr nem ilyen cég által lett milliárdos? Elvárható-e Pintér Úrtól, hogy a névleg leadott cégének konkurenciát teremtsen egy hatékony rendőrséggel? Egy tiszta kezű embertől talán, de egy olajtól, csepegőtől aligha!
Narancsliget
2011. július 28. 11:29
Nincs alku! Hol voltak, kérdezem én, hol voltak 2006-ban, amikor ártatlan emberek szemét lőtték ki? He? Most majd megbűnhődnek ezek a szemét rendőrök, tűzoltók, mentősök, vámosok. Azért, amit 2006-ban műveltek.
yac 1961
2011. július 28. 11:05
A bűnözők nem igazán szeretik a rendőröket.
HSL
2011. július 28. 10:01
Már megint ez a sok dezertőr, növelni kéne a bohócügyi államtitkárok számát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!