Hegedűs: Árnyékszékbe való, amit a KDNP képvisel

2011. július 18. 15:04

Ifj. Hegedűs Lóránt szerint a kormánypártok az új egyházügyi törvénnyel elárulták Isten igaz ügyét. A református lelkész szerint a KDNP egy árnyék kormánypárt, amit pedig képviselnek, az az árnyékszékbe való.

2011. július 18. 15:04

Demonstratív istentiszteleten adott hangot az új egyháztörvénnyel kapcsolatos véleményének vasárnap ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész. A Hit Gyülekezete egyházként történt elismerése elleni tiltakoztak. Ifjabb Hegedűs árulások sorának tudja be az új jogszabályt. Álláspontja szerint a KDNP és „kétharmados lilagőzös barátai” elárulták „Isten igaz ügyét”. A lelkész megfogalmazása szerint, a törvény hátterében „a bankárkaszt cionista gyökerű hatalomtechnikája” áll, ami „a szabadkőművesség csimborasszója”.

Ezután a KDNP-ről beszélt, amely szerinte „egy árnyék kormánypárt, amit pedig képviselnek, az az árnyékszékbe való”. „Imádkozzunk azért, hogy a Mindenható tüze sújtson le azokra, akik ezt az árulást elkövették” - buzdította híveit Hegedűs, aki megemlékezett „az ördögi megszállottságú Lázár mocskos magyarellenes indulatáról” is, majd a prédikáció befejező akkordjaként azt mondta: „az egyházfegyelmet gyakorolni kell, mert neveli és jó irányba tereli a megtévedetteket” - számolt be az istentiszteleten elhangzottakról a NOL.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. július 19. 13:53
Még egy kérdés: a népszabi szerint "demostrativ Istentiszteleten" adott hangot ifj. Hegedüs.... Mondja meg már valaki- lehetőleg a népszabiból, vagy balról- mi az a demostrativ Istentisztelet?
Öreg
2011. július 19. 13:36
Tekintettel arra, hogy a cikk indítéka a Népszabiból származik- onnan ugye, ahonnan a Teller levél is- és a Népszabi hírforrása az ATV - amelyik arról ismert, hogy keresztyén felekezetek Istentiszteleteit közvetíti /ugye!/- a hír valós, csak gondolom, hogy nem úgy, ahogy megollózták. Mert az átokkal való imádkozás inkább az ATV tulajdonosi körére jellemző és nem a református egyházra, még akkor sem, ha ifjabb Hegedüs erős kifejezéseiről ismert. A reformátusok ugyan éneklik " perelj Uram, perlőimmel" de imádkoznak azért, hogy Isten bocsásson meg -mert mi is megbocsátunk- az ellenünk vétkezőknek. Remélem, ifj. Hegedüs már perli is az elhangzottak elferdítéséért a Népszabit. Biztosan annyi a valóságtartalom, mint hogy Horvát ország kikérte Hernádit.
pierre bayle
2011. július 19. 09:40
Nekem ugyan mindegy, de nem látom be, hogy hol van az az erkölcsi standard, amely alapján HL a saját (idióta) egyházát egy másik (idióta) egyház fölé helyezi... Plusz ebből az egészből nekem kissé hiányzik a keresztényi szeretet és persze a türelem.
Julio Salazar
2011. július 19. 09:04
Tisztán látszik, hogy a KDNP nem több mint egy szánalmas , de talán többségében jó szándékú és alapvetően naiv emberek gyülekezete. Sajnálatos, hogy ilyen birka türelemmel viselik ahogyan ez a Lázár nevű magyarországi lakos megalázza őket és bohócot csinál belőlük. Talán nem kellene. Ha a hívő keresztény és keresztyén embereket akarják képviselni végre tenniük is kellene valamit. Lázáron persze nincs mit csodálkozni, senki nem képes de nem is akarja származását megtagadni. Ez persze nem baj. Csak nem biztos, hogy a magyarság és a kereszténység érdekét szolgálja. Ez viszont már baj. A Fidesznek - na persze ha a magyarság érdekét szolgálja akkor - ideje felébredni. Itt az idő fiúk !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!