Az amerikai-magyar szövetséget méltatta a nagykövet

2011. július 01. 17:52

Függetlenség napi ünnepséget rendezett pénteken az amerikai nagykövetség. Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet az elmúlt hét eseményeivel összefüggésben méltatta az amerikai-magyar kapcsolatot.

2011. július 01. 17:52

Több száz vendég jelenlétében ünnepelte a függetlenség napját pénteken az amerikai nagykövetég. A budai Várban, az egykori Táncsics-börtön kertjében rendezett eseményen megjelent Schmitt Pál államfő, Pintér Sándor belügyminiszter, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter is. Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet köszöntötte a Budapestre érkezett washingtoni kongresszusi delegáció tagjait, valamint európai parlamenti képviselőket is.

A nagykövet arról beszélt, hogy rendkívüli hét ért véget a magyar-amerikai kapcsolatokban: két kongresszusi delegáció járt a magyar fővárosban, leleplezték Ronald Reagan szobrát, megnyitották a Tom Lantos Intézetet, ezenkívül látogatást tett Budapesten Hillary Clinton jelenlegi és Condoleezza Rice korábbi külügyminiszter, és megrendezték a transzatlanti törvényhozók párbeszéde nevű fórum találkozóját is.

A nagykövet a transzatlanti hét eseményeivel összefüggésben méltatta a magyar-amerikai kapcsolatok erősségét, és Orbán Viktor miniszterelnököt idézve hangsúlyozta: az Egyesült Államok és Magyarország között értékalapú szövetség létezik, hozzátéve, hogy ez a legerősebb típusú szövetség. Megjegyezte azt is, hogy ez a hét egyben a „nagyon sikeres, történelmi” első magyar EU-elnökség végét is jelenti. Beszéde végén poharát emelte az Egyesült Államok és Magyarország közötti szoros szövetségre.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. július 01. 19:31
Amerika is beintett neki, számkivetettek lettünk... ja, most nem ezt kell mondani.
kukagyerek
2011. július 01. 18:44
Ez már kész röhej !
Lion
2011. július 01. 18:40
Mától úgyis végleg elszigetelődünk az EU-tól, talán a zUSA befogad!
HSL
2011. július 01. 18:32
Világszerte mindenhol minden amerikai nagykövet a fogadó ország és az USA közti erős köteléket méltatja a függetlenség napja alkalmával :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!