Megváltoztatják a család fogalmát

2011. június 07. 09:26

A kétharmados családvédelmi törvény tervezete újraértelmezi a család fogalmát. Eszerint „a család azon személyek gazdasági és érzelmi közössége, amelyben legalább két személy egymással egyenesági rokonságban áll”.

2011. június 07. 09:26

Kormányzati források szerint a családvédelmi törvény tervezete alapján a gyermeket vállaló állampolgárok a egyszázalékos felajánlásokhoz hasonló rendszerben kapnának nyugdíjkedvezményt. 

A törvény megváltoztatná a család definícióját is: a 2012. január 1-én életbe lépő jogszabály  tervezete szerint „a család azon személyek gazdasági és érzelmi közössége, amelyben legalább két személy egymással egyenesági rokonságban áll”. A törvény jelenleg egyeztetés alatt áll.

A kétharmados törvény külön kategóriaként nevesítené a három kiskorú gyermeket nevelő szülőket, a gyermeküket egyedül nevelőket, illetve a fogyatékos  gyermeket nevelő szülőket. Az összevont adóalapot állítólag a gyermek nevelésével együtt járó költségekkel csökkentenék. A KDNP-s Harrach Péter szerint a sarkalatos törvény koncepciója egyrészt rögzíti az eddig megszületett családpolitikai döntéseket, másrészt kijelöli a követendő célokat.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. június 08. 08:26
Így könnyű lesz családi kedvezményt beállítani az SZJA-ba!
Merlin
2011. június 07. 15:30
A kormány szentírása szerint az élettársak nem család, ezek szerint. Kedves barátom évek óta együtt él tüneményes élettársával, egy gyermekük is született. Barátom korábbi neje sajnos gyógyíthatatlan elmebeteg lett, zárt intézetben van, elválni tőle nem lehetséges. Amíg él, addig barátomék nem számítanak családnak. És ez csak egy példa.
prosz-tata
2011. június 07. 14:59
Itten vannak a Törvényhez még kiszivárogtatások: Csak akkor bizonyított az "egyeneság", ha azt egy Történelmi Egyház is elismeri, természetesen a "tized" befizetése után. - Egyházi elismerés helyettesíthető O.V. vagy Semjénzsolt áldásával is. - Tiszteletbeli egyeneságiak lehetnek azok a homoszexuális Magyar Emberek, akik Fidesz tagok, a többiek nem mert azok "fujjbuzik" - Nem család a család, ha a családfenntartó rokkantnyugdíjas, és a földön húzza a belét. ---- De legfőképp: Marhára Nagyon Család az, ahol a családfő a kormáynyoldalon ül és mentelmi jog illeti. A többi info is szivárog, mint a fos, de nagyon büdös, nagy levegőt veszek, oszt' talán folytatom .
liberálzöld.
2011. június 07. 14:43
Bammeg! Akkor nem is létezett a Szentcsalád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!