Gyermekei miatt kérték Budaházy szabadlábra helyezését

2011. június 06. 14:07

Ügyvédje szerint gyermekei nagyon megsínylik Budaházy György több éves távollétét.

2011. június 06. 14:07

Budaházy György szabadlábra helyezését kérte ügyvédje a Fővárosi Bíróságon. Szikinger István elsősorban arra hivatkozott, hogy Budaházy gyermekei nagyon megsínylik édesapjuk több éves távollétét: egyik kislányánál súlyos, szakértők által is leírt lelki problémák merültek fel. Az ügyvéd azzal is érvelt, hogy eddig nem kaptak részletes, érdemi választ szabadlábra helyezési indítványaikra.

Budaházyt két éve tartják fogva. Az eljárás korábbi szakaszában több gyanúsított is hónapokig előzetes letartóztatásban volt, jelenleg azonban már csak az első-, illetve a harmadrendű vádlott, Szász Endre áll a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt. A Fővárosi Bíróság utoljára három hónapja utasította el Budaházy szabadlábra helyezési indítványát, amelynek elbírálása másodfokon még folyamatban van.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamuszutra
2011. június 06. 15:02
maradjon a sitten az ítéletig, és ha bűnös, akkor utána is. gondolt volna a gyerekeire akkor, amikor elkezdte a hunniázást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!