KEH: Schmitt balesetet okozott 1964-ben

2011. március 23. 12:41

A Köztársasági Elnöki Hivatal nyilvánosságra hozta Schmitt Pál fiatalkori ballépését: a köztársasági elnök 22 évesen balesetet okozott, melyben egy taxi utasa nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

2011. március 23. 12:41

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján nyilvánosságra hozták: Schmitt Pál köztársasági elnök 1964. április 14-én egy elhamarkodott kikerülő mozdulatnak köszönhetően balesetet okozott a zuglói Istvánmezei úton.

A köztársasági elnök 47 évvel ezelőtt nekiütközött egy taxinak, melynek vezetője beütötte a térdét és nyolc napon túl gyógyuló balesetet szenvedett. A bíróság figyelembe vette Schmitt fiatal korát és jó egyetemi tanulmányait. Schmittet foglalkozás körében elkövetett, súlyos testi sértést okozó gondatlan veszélyeztetés és társadalmi tulajdont károsító gondatlan rongálás miatt négy hónapos szabadságvesztésre ítélték, ám az ítéletet három évre felfüggesztették.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2011. március 24. 00:59
Szegény országban a bér csakis alacsony lehet. Magyarországon pedig az emberek szegények. Ezért jönnek a multik. A szegény ember az, aki hajlandó alacsony bérért is elvállalni a munkát. Mert kénytelen. Ha nem volna kénytelen, akkor csak úgy lenne hajlandó munkát vállalni, ha meg is fizetik. Magyarországon ezért nem fogják soha elérni a bérek a nyugati szintet. Két oka van annak, amiért az emberek többsége szegény. Mindkét ok az államban van. Az egyik ok, hogy a szegény magyar emberek túl nagy állami rendszereket tartanak fennt. Ez a túl nagy állami rendszer olyan, mintha a melós Pistike Ferrarit tartana Dacia helyett. Logikus, hogy még a gatyája is rámegy. Egyszerűen le kéne felezni az állam költségeit mindenre, iskolarendszer, rendőrség, önkormányzatok, hivatalok, egészségügy stb. Hogy az állam kevesebbet vonjon el az emberektől (AFA, jövedéki adó stb), hogy tudjanak gazdagodni. A másik ok, az infláció, a pénz, mely úgy romlik mint a kétnapos tej. Az emberek sosem fognak gazdagodni és mindig szegények maradnak, ha a tegnapi bérük holnap már csak a felét éri és ugyanazért kétszer annyit kell majd dolgoznia mint néhány évvel előtte. Az éhes ember mindig éhbérért fog dolgozni. Ezen csak az tud változtatni, ha már nem lessz éhes. Ez így volt, és így is lessz, amíg a világ világ.
almodhi
2011. március 23. 20:38
Áhá... Szóval 1964-ben, harmadéves egyetemistaként, 500 Ft ösztöndíjjal, saját autóval...
trendo
2011. március 23. 19:13
Schmitt Pál az igazi magyar narancs. Nem az igazi, de a miénk. Ezt kaptuk, ezt érdemeltük ki. Ez van, ezt kell szeretni. Hagyjuk békén, mosolyogjunk, dőljünk hátra.
marko11
2011. március 23. 18:10
"...nyilván szemben állt a rendszerrel." Nyilván! Mint a többi 10 millió! Hány éves vagy? És a létező kapitalizmussal szemben állsz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!