Lemondott a jogsértő KDNP-s

2011. március 09. 14:02

Kérte felügyelőbizottsági tagságainak megszüntetését Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő, aki jogellenesen két állami cégtől is felvette járandóságát. A politikus visszafizeti a felvett pénzt.

2011. március 09. 14:02

A Csongrád megyei közgyűlés sajtószolgálatának közlése szerint ezentúl semmilyen felügyelőbizottsági tisztséget nem tölt be Kalmár Ferenc. A KDNP-s országgyűlési képviselő emellett visszafizeti a korábban így kapott juttatást is. A képviselő maga jelezte összeférhetetlenséget, a megyei önkormányzat pedig ezután azonnal megszüntette a képviselő minden felügyelőbizottsági tagságát.

A Blikk kedden írta meg, hogy Kalmár két köztulajdonú cégtől is vesz fel pénzt felügyelőbizottsági tagságért illetve elnöki posztjáért, holott ezt törvény tiltja. A politikus ezután írásban bocsánatot is kért, de ezt a KDNP később visszavonta. A párt szerint ugyanis a felügyelőbizottság elnöke nem tagja a felügyelőbizottságnak, így nem törvényellenes a dupla pénz.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2011. március 09. 16:40
A kormánypártok csak akkor tudják megőrizni befolyásukat, ha 'bukott angyalaikat' többszörös büntetéssel sújtják.
drieno
2011. március 09. 15:25
fura hely lehet ahol eddig megfordultam, ott a felügyelőbizottság elnökét a felügyelőbizottság választotta meg a tagok közül, de biztos van olyan, hogy kívülről kérnek, kérhetnek fel valakit, mert kevésnek érzik magukat... ezzel együtt, el bírnám viselni, hogy ez a magatartásforma elharapózna: rosszat tettem, megbántam, lemondok, a pénzt hiánytalanul visszafizetem - pl hagyó, pl hunvald, pl stb elvtársak és elvtársnők, lehet a példát követni!
Senior
2011. március 09. 15:25
Dicsértessék atyám, a képviselői mandátumról nem kíván-é lemondani. Korrupt egyedek alkotmányoznak? B@sszátok meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!