A kormány elvárta a reptér névváltoztatását

2011. március 22. 18:39

Elvárható lett volna, hogy a kormánytisztviselők támogassák a kormány kinyilvánított és egyértelmű kérését - írta a Vidékfejlesztési Minisztérium.

2011. március 22. 18:39

Azonnali hatállyal feloszlatta a kormány a földrajzinév-bizottságot, miután úgy határoztak: a kormány által javasolt Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér név bonyolult, és nem menne át a köztudatba. Egyes bizottsági tagokat a bizottsági tevékenységüktől független munkahelyükről rúgtak ki - írja az Index.

„A Magyar Köztársaság Kormánya [...] arra kérte a bizottságot, hogy 2011-től a ferihegyi repülőtér a világhírű magyar zeneszerző és zongoraművész nevét vegye fel. Mivel a 25 fős Földrajzinév-bizottság 17 tagját minisztériumok delegálják, elvárható lett volna, hogy a jelen lévő kormánytisztviselők támogassák a kormány kinyilvánított és egyértelmű kérését” - írta a minisztérium.

A bizottság egykori vezetője az Indexnek azt mondta: a bizottság élén töltött évek alatt nem látta jelét annak, hogy bármely minisztérium vagy a kormány valaha is figyelmükbe ajánlott volna ügyeket, vagy konzultációra hívott volna bárkit a szavazás előtt. „Nem gondoltunk arra, hogy ne lehetne másképp szavazni, mint ahogy a kormány javasolta” - mondta Dutkó András, aki szerint a Ferihegy nevét is ugyanolyan független módon vizsgálták, mint bármely más javaslatot.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. március 23. 13:22
A Forradalom jelkepe eztan a sarlo-kalapacs helyett a fagylalt es a galamb. Aki nem nyal, repul :)
gross
2011. március 23. 11:33
Nyilvánvalónak tűnik, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben a jövőbe mutató Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér volt a megoldás, nem pedig a retrográd Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest-Ferihegy. A 2/3-os felhatalmazás lehetővé tette, hogy rendet vágjon a kormány az akadékoskodó bürokraták között. A gazdasági felemelkedést a legjobban talán az szolgálja, hogy megszüntették a rosszul szavazó tagok munkaviszonyát. Ezzel is csökken a közsztisztviselői létszám, illetve erősen vélelmezhető, hogy ezek nagyrészt a forradalom ellenségei voltak.
flo
2011. március 23. 11:17
Én már csak azt várom, mikor fognak bírákat felmenteni, mert nem úgy döntöttek, ahogy a Párt elvárta volna.
lincoln ábrahám
2011. március 23. 10:41
A fő téboly az - úgy elhülyült a vita - hogy fel sem vetődik: mi a fene köze van Liszt Ferencnek egy repülőtérhez? A zene szárnyán... vagy: ha a bizottság nem szárNYAL... Hátborzongató!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!