Kövér: Választójogot kaphatnak a határon túliak

2011. január 19. 11:39

Várhatóan módosítani fogják az alkotmányozás után a választójogi törvényt is - fogalmazott Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma ülésén. Kövér arra számít, a módosítás értelmében minden magyar állampolgár szavazati joghoz jut majd.

2011. január 19. 11:39
Az alkotmányozás után a kétharmados törvények módosításakor várható a választójogi törvény korrekciója is. Nagy valószínűséggel az Országgyűlés többségének szándéka arra irányul majd, hogy mindenféle diszkriminációtól mentesen létrehozzák a magyar állampolgárok számára a választójogot - fogalmazott Kövér László házelnök a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) ülésén a Parlamentben. Kövér elmondta, a kormányváltással szemléletváltás valósult meg a nemzetpolitikában, új korszak kezdődött e téren.
 
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerint mind a Magyar Állandó Értekezletre (Máért), mind a KMKF-re szükség van: utóbbi elsősorban a stratégiai tervezésben tölthet be fontos szerepet.

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. január 20. 19:11
Javítás= elő kívánták mozdítani a zsidóság kivándorlását ,
de karatna
2011. január 20. 10:32
JAV! Elöljáróban annyit
hozzáértő
2011. január 20. 09:08
http://patacsracvaros.hu/2010/10/24/a-magyar-bardok-arany-janos-nyoman-szabadon-balu56/
sanyi baba
2011. január 19. 23:38
tudom hogy ez egy bonyolult kérdés és egyben veszélyes is. Elöljáróban anyit hogy én Izraeli állampolgár is vagyok, de ez nem jelenti azt hogy szavazati jogom is lenne, mert hát nem ott élek hanem itt. (Megkérem antiszemita kommentelő társaimat kiméljenek meg az anyázástól...:-) A magyar kettősállampolgársággal tényleg nagyon régen lógott már a politika szal ezt jól csinálták szerintem a Viktorék. De azt látnotok kell hogyha Magyar kisebbség elkezd "ide" is szavazni akkor előbb utóbb felmerül a magyarországhoz való gazdasági csatlakozás, és aztán a területi is. Ebből óriási konfliktusok lehetnek (ne legyenek de én azért nem lennék ilyen naiv) és akkor csakúgy mint már oly sokszor háború lesz. Nem most mondjuk 10 -15 év múlva. Megkérdezem tőletek Melyikőtök feküdne egy sáros lővészárokban Észak Erdélyben felhútott AK - 47 el a kezében miközben tőle 125 méterre egy másik nyomorult feküdne vele szemben. Azért hogy aztán valamelyik fél nyerjen és az az ország elmondhassa magáról hogy 25.000 négyzetkilóméterrel nagyobb lett. Miközben nincsenek is már határok ha nem vettétek volna észre. Szóval szerintem nem kéne a szavazati jog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!