Ficóékhoz hasonlítja az Orbán-kormányt a szlovák lap

2011. január 08. 11:41

A Sme liberális napilap szerint a Fidesz- és a Smer-kormány hasonlóan reagálnak a külföldi kritikákra. Peter Morvay publicista szerint a kormány mérséklődő, engedékeny hangneme csupán félrevezető manőver, ami a kivárást szolgálja.

2011. január 08. 11:41
„Elég csak figyelemmel követni azt, hogy miként reagálnak Orbánék a Nyugat bírálatára, hogy jól kitűnjön a mai magyar és a volt szlovák kormány közti gondolkodásbeli hasonlóság” - írja A mi demokratáink című írásában a Sme szlovák liberális napilap. A cikket jegyző Peter Morvay szerint a reakció sírással kezdődik, hogy a világ nem értett meg minket, ehhez jön a vízió a hazai ellenzék összeesküvéséről a sötét erőkkel és a nagytőkével. 
 
„A folytatás csalás: Ficoék nem hozták nyilvánosságra az EBESZ nyelvtörvénnyel kapcsolatos álláspontjának számukra kellemetlen részeit, Orbánék a médiatörvény nem teljes fordítását adták oda az uniónak. Állítólag csak véletlenül maradtak ki belőle például azok a részek, amelyek a digitális átállás elhalasztásáról szólnak. Ezek Budapest számára rendkívül kellemetlenek: a halasztással megsérti az uniós rendeletet, holott éppen a digitalizációval magyarázta, miért kell a törvényt olyan gyorsan elfogadni.” „És ha ez sem segít, akkor külföld felé nagyon mérsékelten és nagyon feltételesen mímelik, hogy legalább néhány kifogást hajlandók elfogadni” - fogalmaz Morvay.
 
A publicista szerint Orbánék mérsékeltebb hangneme félrevezető manőver, amivel arra számítanak, hogy a tiltakozások idővel elcsendesednek.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. január 09. 15:54
Felesleges, hogy a Sme olvasói egy "Petr Morvay"-n keresztül ítéljenek meg minket. Utálnak ezek nélküle is. Amúgy rökéletesen igazuk van azoknak, akik szerint ez az alak és ez az újság nem érdemli meg, hogy hír legyen.
pityesz74
2011. január 09. 15:54
Nha ÉNmeg"Hiszek egy istenben"Hiszek egy hazában" Hiszek Magyarország feltámadásában"Csak röviden,szerintem ezekkel nem kell foglalkozni,Orbán egy ezer éves ország legitim miniszterelnöke,Ficó meg egy semmirekellő tolvaj nemzet úgynevezett mr.elnöke volt.Ennyit a Tóth lapokról,meg Slotakiaról!!
nyugalmazott tanár
2011. január 09. 14:12
"A Sme liberális napilap szerint..." Ami ez után következik, annak már nincs is jelentősége. A gyalázkodás ott is a lényegük.
balbako_
2011. január 08. 20:11
Peter Morvay nyilván a Konrád-Haraszti vonal egyik kapcája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!