Csökken a mezőgazdaság

2010. november 10. 19:13

Magyarország mezőgazdaságának termelése 2009-ben csaknem 10 százalékkal esett vissza - hívta fel a figyelmet a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

2010. november 10. 19:13

A 2009-es évben csökkenés volt tapasztalható a magyar agrárszférában - közölte  Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának szerdai ülésén.

Ángyán József szerint az agrár ágazat termelése tavaly 10 százalékkal esett vissza, és a mezőgazdaság 2,5 százalékkal kevesebbel járult hozzá a GDP-hez. A termelői árak 9,5 százalékos csökkenése mellett az agrárolló 3,9 százalékos romlása volt tapasztalható. Az ágazatban foglalkoztatottak átlagos bére csupán a nemzetgazdasági átlag 76 százaléka.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2010. november 11. 18:20
Egy tényt szögezzünk le , az eu-ban a támogatás a gazdáknak azért jár ,hogy az élelmiszerek olcsók ,mindenki számára megfizethetők legyenek, ennek az elvnek nálunk kevés propagandája van , mert nálunk a kulákverők úgy gondolják ,gondolták ,hogy ha nem termel a paraszt legfeljebb elvesszük tőle, nos a 21 -ik század és eu csatlakozás meghaladta ezt az elméletet , ezért elmondhatjuk ,hogy a magyar ,de a más gazdának sincsen ellátási felelőssége, ami azt jelenti,hogy a társadalom akkor is jóllakik ha a gazda nem termel, ráadásul ha termel akkor pl növénytől függően 120és 200e ft -ot kockáztat, ha pedig az időjárás ilyen mint az idén akkor bizony az a pénz elúszik -szó szerint-a támogatás pedig ilyen helyzeteken segíti át az ember fiát.Ja és ha valaki ezt irigyli van eladó föld , hajrá lehet kockáztatni!!
kaktusz
2010. november 11. 16:31
haaat.. tamogatast kaptak. Pl arra hogy irsak ki a szolot. Ez igen!
marko11
2010. november 11. 08:25
A magyar vidék, ill. a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar leépülése a rendszerváltás egyik "legsikeresebb" "projektje"!:(((
balbako_
2010. november 11. 06:54
A mezőgazdaság IS visszaesett, az Unió és az IMF legnagyobb örömére. A szocialisták falupusztító stratégiájának megkoronázása képen. Még várat magára az Orbán kormány mezőgazdaság élénkítő csomagja, mert erre kaptak meghatalmazást. Néhány jele van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!