Gyurcsány és Orbán is Csányi magángépével repül

2010. október 24. 18:19

Az OTP tulajdonában álló Air Invest Kft-től bérelt magánrepülőgéppel utazott Azerbajdzsánba Orbán Viktor. Ugyanettől a cégtől bérelt korábban magángépet Gyurcsány Ferenc kormánya is a miniszterelnök utaztatásához. A légierőnek is van gépe, azzal viszont nem kevés probléma van a Hírszerző szerint.

2010. október 24. 18:19

Az OTP tulajdonában álló Air Invest Kft-é volt a legkedvezőbbb ajánlat Orbán Viktor bakui útjára: Csányi cége 12,65 millióért szállította magángépen a kormányfőt Azerbajdzsánba, derítette ki a Hírszerző. A géppel Gyurcsány Ferenc is utazott kormányfőként - így nem véletlen, hogy a Galamuson hírkommentben védte meg a kormányfőt, amiért Orbán nem menetrend szerinti járatot választott. A Malévnak a Hírszerző szerint nincs megfelelő gépe egy kormánydelegáció utaztatásához, a lap forrásai szerint csak Csányinak és Leisztingernek van olyan magángépe, amit erre a célra ki lehet bérelni.

A légierőnek azonban van egy Antonov-2-ese, amivel azonban akadnak problémák a Hírszerző szerint. „A gép állapotát jellemzi, hogy a felszállás után takarókat osztottak ki, mert fűtés egyáltalán nem volt a fedélzeten, illetve az egyik pilóta előzőleg mindenkivel közölte, hogy a mobiltelefonokat nem kell kikapcsolni, mert a légcsavaros-dízelmotoros gépen úgysincs olyan elektronikus berendezés, amit megzavarhatnának a készülékek” - írja a lap.

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik