Észlelniük kellett volna a repedéseket

2010. október 14. 20:04

Emberi mulasztás vezethetett az iszapkatasztrófához az ajkai timföldgyár korábbi vezérigazgatójának szavai alapján. Baksa György arra is felhívta a figyelmet, hogy a vörösiszap már 1997-ben is okozott károkat a környéken. Hozzátette: akkor a vállalat kártérítést fizetett.

2010. október 14. 20:04

Emberi mulasztás okozhatta a múlt hétfői iszapkatasztrófát - derül ki az ajkai timföldgyár korábbi vezérigazgatójának szavaiból. Baksa György elmondta: a tározó dolgozóinak észlelniük kellett volna a 10-es kazettán keletkezett repedéseket, buzgárokat, és ha megteszik a szükséges óvintézkedéseket, a gátszakadás elkerülhető lett volna.

A volt vezérigazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a vörösiszap már 1997-ben is okozott szennyezést a környékén, és akkor a vállalat kártérítést fizetett. Baksa hozzátette: a mostani katasztrófa okáról egyértelmű véleményt csak azután lehetne mondani, ha a megsérült gáton próbafúrásokat végeznek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. október 15. 12:58
http://www.youtube.com/watch?v=T9MVCpQAmj4
küllő
2010. október 15. 12:54
Szeptemberben hosszabították meg az engedélyét. Az ugye már az áprilisi "forradalom" után már az új hatalom kompetenciája lett volna hogy esetleg felfigyeljen rá? Illés vezette hatóság ejnye-bejnye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!