15 milliárdos bevétel jönne online fogadásból

2010. augusztus 24. 08:51

A hazai szerencsejátékosok érdekvédelmi szövetsége azt szeretné, hogy az online szerencsejátékot is szabályozná a magyar állam. Számításaik szerint körülbelül 15 milliárd forint bevétele lenne ebből a költségvetésnek.

2010. augusztus 24. 08:51

„A helyzet nem teljesen tisztázott. Míg korábban szerepelt a törvényben az, hogy a külföldön szervezett szerencsejátékot tilos reklámozni, a hatályos reklámtörvény nem tartalmaz a szerencsejátékokra vonatkozó kitételt a célközönség életkorán kívül. Márpedig ezek külföldön bejegyzett cégek, online, vagyis határokon átnyúló tevékenységgel. Így az is kérdéses, hogy az APEH miképp tud fellépni ilyen ügyben” - mondta a Népszavának Markovich Réka, a reklámszövetség főtitkára. Az online sportfogadás APEH-engedélyhez kötött tevékenység, ők pedig csak a Szerencsejáték Zrt.-nek adtak ilyen engedélyt.

„A fogadásnak állami monopóliumnak kell maradnia, ahogy azt az Európai Unió korábban már ki is mondta. Nyugaton már tavaly elindult a szabályozás kísérlete, Olaszországban már blokkolják a nem olasz szerencsejáték site-okat, és csak olasz oldalakon lehet fogadni. Azért kell változtatni, mert ez egy olyan lehetőség, amelyből jelentős bevételt szerezhet a magyar költségvetés, és a hazai cégek is munkához juthatnának” - érvel javaslata mellett Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke, aki azt szeretné, ha csak olyan hazai cég foglalkozhatna online fogadással, amelyet ellenőrizni és szankcionálni lehet, minimum tíz éve szerencsejátékkal foglalkozik és magyar az ügyvezetője. Számításai szerint ha ez megvalósul, körülbelül 15 milliárd forint bevételhez jutna a büdzsé.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2010. augusztus 24. 11:29
Elképesztően béna a magyar állam ebben a témában. Már réges rég rendezni és legalizálni kellett volna ezt az egészet.
sky.net
2010. augusztus 24. 10:27
a kurva futtatás is lehetne állami monopólium aztán támogatnák belőle a nagycsaládosokat ...aztán az állami drogpiac bevételeiből meg a drogmegelőző kampányokat pénzelnék , ha sikeres a kampány csökken a bevétel cigire máris lehet kampányolni szíjjad vaze dögölj meg de szíjjad már mer még megdöglesz és akkor nem lesz aki szíjja (azzal oda az adóbevétel)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!