Kamuvideóval zsarolt a Zrínyi volt rektora?

2010. július 30. 08:28

A vádirat szerint összeesküvést szőve, titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozva, egy előre megrendezett titkosszolgálati nyomozást kitalálva és arról hamis videofelvételt készítve próbálta megzsarolni Szabó János, a Zrínyi egyetem volt rektora a DHL egyik leányvállalatát.

2010. július 30. 08:28

Előre kitalált krimitörténettel zsarolta a vádirat szerint Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt vezetője a DHL szállítmányozási cég egyik leányvállalatát, hogy az szerződést bontson meglévő biztonsági cégével és egy másik mellett kötelezze el magát. A Magyar Nemzet információi szerint ebben a rektort egy olyan személy segítette, aki vesztegetésért néhány éve már ült börtönben. Szerepe volt az ügyben a DHL egyik ügyvezetőjének is, aki figyelemmel kísérte, hogy a cég teljesíti-e a zsarolók követeléseit.

Krimibe illő történetet találtak ki ehhez Szabóék, írja a Népszabadság. Azzal a kamusztorival próbálták megzsarolni a DHL-t, hogy Szabó János személyes kapcsolatain keresztül megtudta: a DHL egyes alkalmazottjai fegyverek és kábítószerek illegális kereskedelmére használják a cég logisztikai és szállítási infrastruktúráját. Ezt alátámasztandó Szabóék lejátszottak a DHL vezetőinek egy kisfilmet, melyen az látható, hogy titkosszolgálati tisztek megbeszélést tartanak az ügyben. A film befejezésekor Szabó elmondta a DHL-nek, hogy személyes kapcsolatain keresztül el tudja intézni, hogy ne robbanjon ki botrány - ehhez azonban az kell, hogy a vállalat egy másik biztonsági céggel kössön szerződést.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. július 30. 09:33
terror izé rizikó drogszállítás fegyver korszak van ... nem hiszem hogy egy nagy nemzetközi futár cég nem védekezik ez ellen, nincsenek pl valós mozgósítható titkosszolgálati kapcsolatai, ellenőrző rendszere stb ...ennek így nekiugrani ... ? ??? bele a lecsóba hát rektorkám grats
Senior
2010. július 30. 09:25
Nem véletlen, hogy a Rendőrtiszti Főiskolát is be akarta nyelni ez a jamesbond.
sky.net
2010. július 30. 09:23
ejj rektorkám, rektorkám, ezt így megkombinatórikázni???
Silcon
2010. július 30. 09:09
Teljesen életszerű, hogy titkosszolgálati megbeszéléseket videóra vesznek és nagytotálban mutatják a fedett ügynökök arcát :) Vagy ez Laborcz et. újításai közül való?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!