Nyilvános a rektorok fizetése

2010. június 22. 08:12

A legjobban a Szegedi Egyetem rektora, Szabó Gábor keres, csaknem 3,5 millió forintot. A rektorok annak ellenére sem hozták nyilvánosságra fizetésüket, hogy egy perben közérdekű adatnak minősítették azt, így Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter tette meg helyettük.

2010. június 22. 08:12
Tavaly júliusban Solti László, a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) rektora fizetése mellett 14 milliós prémiumot is felvett, ekkor kérte a Blikk az állami felsőoktatási intézmények vezetőit, nyilatkozzanak a fizetésükről. Kizárólag Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem közölte járandóságának összegét. Bodoky Tamás újságíró és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) pert indított, amelyben a bíróság kimondta, a rektorok fizetése közérdekű adat.
 
Az érintettek két hónapig továbbra is hallgattak fizetésükről, így Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter hozta nyilvánosságra az adatokat. A Blikk szerint a legjobban fizetett rektorok jövedelme a legnagyobb állami vállalatok vezérigazgatóinak fizetésével egyezik meg. Az Orbán Viktor 29 pontjában meghirdetett kétmilliós állami cégvezetői bérplafon vélhetően a rektorokra is vonatkozik majd - írják. A legjobban a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor keres, csaknem 3,5 milliós fizetésével, a második helyen Fésüs László, a Debreceni Egyetem rektora áll 3,2 millióval, a harmadik helyen Solti László, a gödöllői Szent István Egyetem rektora áll, csaknem 3 milliós fizetéssel. Kétmillió forint felett a tizenkét legjobban fizetett rektor keres.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StavrosMenace
2010. június 22. 10:16
fele ennyi egyetem, fele ennyi pénz elég lenne
kaktusz
2010. június 22. 09:55
Most oszinten.. nem az lenne a cel hogy mindenki jol keressen? Na jo.... enm art a berplafon... de az lenne azigazi ha a tanarokat fizetnek meg rendesen! Milyen tarsadalaom az amelyik enm becsuli meg a pedagogusait, a tanitoit, akiktol fugg a tarsadalom sorsa?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!