Nem tetszik az antifasisztáknak a Btk.-módosítás

2010. június 02. 18:03

A MMagyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége szerint éppen a lényeget - a holokauszt szót - kihagyva akarja módosítani az Országgyűlés a holokauszt tagadását büntető törvényt, ezért tiltakozásukat fejezik ki.

2010. június 02. 18:03

Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke a szervezet tisztújító küldöttgyűlésén mondott beszédében úgy fogalmazott: aggodalomra ad okot, hogy a náci népirtás tényét tagadó törvényből éppen a lényeget jelentő holokauszt szó kerül ki, és azt a nemzeti szocialista kifejezéssel akarják helyettesíteni.

A MEASZ-elnök arról is beszélt, hogy a szovjet katonák a fasizmus alól szabadították fel Magyarországot, ugyanis akkor a náci Németország oldalán harcolva folytattunk hadviselést, és a felszabadítás a gettók kinyitására vonatkozott, míg ami ez után történt, az egy „más jellegű történelmi értékelést igényel”. Hanti szerint az akkori szellemiség újraéled, és ez ellen harcolni kell, mert „előbb jelképeinket, majd bennünket pusztítanak el”.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. június 03. 14:28
Vagyis a mi "ellenállónk" nyilván e kiváló csoportnak tagjaként, késői születése ellenére is lehetett antifasiszta ellenálló.
soelmo
2010. június 03. 14:21
Csak már látnám, hogy benneteket pusztítanak Chanti!
Karcsi75
2010. június 03. 14:09
Vazz a Btk.-t orrvérzésig lehet szigorítani amíg vannak kivételek alóla. Amúgy ha annyira rossz itt közöttünk élni miért nem látogatnak el oda ahol megértik és elfogadják őket?
Combi
2010. június 03. 10:17
míg ami ez után történt, az egy „más jellegű történelmi értékelést igényel”. ühüm ,,|,,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!