Ranschburg: választókor 22 évtől

2010. március 18. 13:38

A pszichológus szerint a 18 évesek legalább 80 százaléka nem alkalmas felelős döntés meghozatalára, ezért a 22. életév betöltéséhez kötné a választójogot.

2010. március 18. 13:38
Ranschburg Jenő a stop.hu-nak elmondta, hogy a szélsőségesek által kínált közösségben a fiatal biztonságban érzi magát, és ennek a biztonságnak az ára, hogy a képzett bűnbakot (romákat, zsidókat, a másik csapat drukkereit) áldozatul kell dobni a köz érdekében. A verbálisan agresszív fiatalok erősen hajlamosak a tettlegességre.

Fentiekből következően Ranschburg Jenő meggondolatlannak tartja a választójog 18. életév betöltéséhez kötött korhatárát, azt legalább a 22. életév eléréséhez kötné. Úgy véli, a 18 évesek legalább 80 százaléka nem alkalmas felelős döntés meghozatalára. A korosztály zömét a szakember szerint egyfelől a tökéletes közöny, a közélet iránti teljes érdektelenség, másfelől az előítéletekkel feltüzelt attitűd jellemzi. 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narancs
2010. március 19. 12:19
Nagyon elgondolkodtató a pszichológus gondolata. Támogathatónak tűnik teljes mértékben egy 20. életév betöltéséhez kapcsolódó szavazati jog.
Tündér_Lala
2010. március 19. 10:12
Ranschburg döntő többségében (az éppen aktuális divatoktól függetlenül) normális véleményt szokott képviselni. Állásfoglalására éppen ezért érdemes odafigyelni és el tudom képzelni, hogy igaza van. Nem hiszem, hogy politikai motivációja volna véleményének, (kérdezték, válaszolt) akkor sem ha ez most sokaknak nem tetszik.
slomovicz
2010. március 18. 18:35
"A pszichológus szerint a 18 évesek legalább 80 százaléka nem alkalmas felelős döntés meghozatalára, ezért a 22. életév betöltéséhez kötné a választójogot" Hát- szerintem, mindenki csak a lényeget nem látja!! 2006.-ban ismét(valakik) beszavazták az emeszpét a hatalomba. Kérdezem, hogy ott és akkor- csak a 18 évesek hoztak- rossz döntést? Csak a 18 éveseket ,vette palira az emeszpé? NEEM. ! A hülyeség, nem életkorhoz kötött! Ismerünk vén hűlyét is! És ennyi-----Basta! A szavazójog kapcsán, Végre- Beszéljünk a lényegről. ! Miböl él ez az ország? Az adófizetők pénzéből! Ha egy kicsi eszünk volna - elrendelhetnénk, csak az szavazhasson, aki ebben az országban adót fizet. Az Ö bőrükre megy a játék! Ök fizetik a számlát! A segélyen élők, mit használnak a közönségnek? Köszönjék, meg a társadalomnak amiért törödnek velük. Majd ha, adnak hozzá értéket a társadalom müködéséhez, és részt vesznek a kockázatviselésben, nem csak a markukat tartják, a társadalom juttatásaiért- na akkor szavazzanak! Csak az adófizető polgárok szavazhassanak!
disab
2010. március 18. 18:19
A mai 18 évesek elmennek egyáltalán szavazni? Szerintem ha holnap életbe lépne, hogy nem szavazhatnak, akkor a 90%-uk röhögne egy jót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!