Tagad a rektor

2010. február 17. 21:11

Zamecsnik Péter, Szabó János ügyvédje azt mondta, hogy ügyfele teljesen egyértelműen tagadja, hogy bármiféle feltételt szabott volna vagy bármiféle ajánlattal kecsegtetett volna bárkit. A rektor ugyanakkor valóban felhívta a nemzetközi szállítmányozási cég egyik vezetőjének a figyelmét a „problémára” – fogalmazott Zamecsnik.

2010. február 17. 21:11
Az RTL Klub úgy tudja, az őrizetbe vett rektor nem tett vallomást, valamint hogy az ügyben a nemzetközi szállítmányozási cég egyik munkatársa is gyanúsított.

Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője szerdán a TV2 Mokka című műsorában megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a rektor azzal kereste meg a céget, hogy a rendőrség kábítószerrel való visszaélés és fegyverkereskedelem miatt nyomoz ellenük, de ő képes az ügyet „pozitív irányba befolyásolni”. Cserébe azt kérte, hogy a céggel szerződésben álló biztonsági szolgálatot cseréljék le egy általa megnevezett cégre.

A DHL szerda este az MTI kérdésére rövid közleményben azt írta: „a DHL Supply Chain megerősíti azt a tényt, hogy alkalmazottait érintő állításokkal keresték meg a céget bizonyos szolgáltatásokért cserébe 2009 augusztusában, és hogy egy a cégtől független külső személyt a rendőrség ezekkel az állításokkal összefüggésben őrizetbe vett”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!