Előzetesbe kerülhet a Zrínyi Egyetem rektora

2010. február 17. 12:56

A rendőrség kezdeményezi a rektor, illetve egy másik civil előzetes letartóztatásba helyezését. Az elkövetők a gyanú szerint a DHL logisztikai vállalatot próbálták megzsarolni.

2010. február 17. 12:56

A befolyással való üzérkedés gyanúját a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorával, illetve két civil személlyel kapcsolatban vetette fel a Nemzeti Nyomozóiroda.

Bizonyos információk szerint a DHL nemzetközi logisztikai céget próbálták rávenni, hogy egy általuk meghatározott biztonsági céggel kössenek szerződést. Állítólag cserébe azt ígérte: befolyása segítségével segít eltussolni a DHL egyes munkatársai ellen kábítószer- illetve fegyvercsempészet miatt folyó eljárást. A Vám- és Pénzügyőrség illetékese azonban nem tud ilyen ügyről.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője elmondta: A kihallgatások után őrizetbe vették a rektort és egy civilt, akik ellen kezdeményezik az előzetes letartóztatást is. Beszámolt arról is, hogy házkutatások során érdemi anyagokhoz, információkhoz sikerült hozzájutniuk. A szóvivő megerősítette, hogy Szabó János ellenszegült a rendőri intézkedésnek, így az őrizetbe vétel során megsérült.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. február 17. 13:16
tudjuk , hogy szegény rektor vízzel főz , és bűnbandát működtet másodállásban dehát jános... jános , hát csak nem volt elég a rektori fizetés? és nem működik az információcsere sem ... így csecsreszaladni, és ellenállni ezeknek a sima modorú kommandós uraknak? tisztára mint 1 ámátőr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!