Házelnökválasztással indul az őszi ülésszak

2009. szeptember 14. 09:24

Szili Katalin utódjául az MSZP Katona Béla eddigi frakcióvezető-helyettest jelölte. A hétfői ülésen valószínüleg Bajnai Gordon is felszólal.

2009. szeptember 14. 09:24
Hétfőn és kedden kétnapos üléssel kezdetét veszi a parlament 2010-es őszi ülésszaka, amely december 14-ig tart, szünet nélkül. Szili Katalin a hétfői napirend elfogadása után bejelenti lemondását a házelnöki posztról és a képviselők még hétfőn, az interpellációk és kérdések után meg is választhatják titkos szavazással az Országgyűlés új elnökét. A posztra az MSZP Katona Béla eddigi frakcióvezető-helyettest jelöli.

A hétfői ülésen igazolják a fideszes Németh Szilárd mandátumát, aki Deutsch Tamás helyére kerül az ellenzéki párt frakciójában. Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke szeptember 14-ével mond le képviselői mandátumáról, az ő helyére az SZDSZ jelölhet majd új embert a párt listájáról. Szili Katalin parlamenti képviselőként dolgozik tovább, arról pedig később dönt, melyik bizottságban vállal munkát. Hétfőn valószínűleg Bajnai Gordon miniszterelnök is felszólal, valamint megtartják a polgári törvénykönyv módosításának záróvitáját, majd zárószavazását.

Az őszi ülésszak ideje alatt is hetente ülésezik az Országgyűlés, szünet nem lesz a december 14-ig tartó rendes ülésszakban. A költségvetés miatt bizonyos heteken nemcsak hétfőn és kedden, hanem szerdán is tartanak plenáris ülést. A kormány összesen 34 törvény elfogadását kérte ebben az ülésszakban, valamint napirenden lesz kettő kétharmados jogszabály módosítása: a választójogi, valamint a népszavazásra vonatkozó törvényé.

Házelnökválasztással indul az őszi ülésszak (HírTV, FH)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!