Kincstárnokok ellenőrzik a minisztériumokat

2009. augusztus 27. 16:20

A kormányfő mostantól költségvetést felügyelő kincstárnokokat nevezhet ki a minisztériumokhoz.

2009. augusztus 27. 16:20
A kormány legutóbbi ülésén határozott arról a javaslatról, miszerint a miniszterelnök kincstárnokokat nevezhet ki a minisztériumokhoz, a központi költségvetési szervekhez, illetve az elkülönített állami pénzalapokhoz. A kincstárnok figyelemmel kíséri a fejezet (tehát a tárca), valamint a fejezethez tartozó költségvetési szervek, illetve az alap gazdálkodását.

A rendszer lényege abban van, hogy ha a kincstárnok célszerűtlen, nem szükségszerű, nem időszerű vagy fedezet nélküli kötelezettségvállalást, célszerűtlen vagy időszerűtlen kifizetést, illetve ezek előkészületét észleli, arról haladéktalanul tájékoztatnia kell az érintett költségvetési szerv vezetőjét, továbbá értesítenie kell a pénzügyminisztert. A tájékoztatással érintett kötelezettségvállalást nem lehet megtenni, illetve a kifizetést nem lehet teljesíteni mindaddig, amíg az egyeztetés nem történt meg.

Kincstárnokok a minisztériumok mellett (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!