Gépfegyvert tettek a robotkutya hátára, sokkal jobban kezelte, mint várták (videó)

2022. július 22. 09:46

Egy orosz férfi szerelte rá a gépfegyvert a robotkutyára.

2022. július 22. 09:46
null

Szélsebesen terjed egy videó az interneten, amin egy gépfegyver felszerelt robotkutyát lehet látni gyakorlatozás közben. A videón a gép nem csak elcipeli a fegyvert, hanem használja is, és ráadásul ügyesebben, mint egy átlagember. A szakértők ezt abból szűrték le, hogy 

többször is látni, hogy a puska használata közben jelentkező visszarúgás nem billenti ki a robotot az egyensúlyából,

legalábbis nem úgy, ahogy az várható lenne. A felvételen az is látható, hogy a robotkutya felméri a terepet, felismeri a célpontként megjelölt táblákat majd mindenféle külső rásegítés nélkül tüzet nyit rájuk.

Nem tudni, hogy a robot jelenleg mi célt szolgál, csak azt, hogy a videót egy Alexander Atamanov nevű moszkvai férfi töltötte fel a YouTube-csatornájára.

Nyitókép: YouTube

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hunpettel
2022. július 22. 20:48
Imádom a kutyusokat. Nekem is van kettő, de azért egy ilyen rövidszőrű, hosszúcsövű példányt még vevállalnék. Kivinném a három kutyust sétálni. A szomszédok ledermednének.
Osztap Bender
2022. július 22. 19:03
Olyan kategória, hogy "gépfegyver" nem létezik, csak a csökött újságírók képzeletében. A "gépek": - géppisztoly (pisztoly lőszerrel) MP 40, PPS, Király géppisztoly, stb. - gépkarabély (köztes lőszerrel) AK47, Sturmgewehr (MP44), M16, Famas, stb. - géppuska (puska lőszerrel) Maxim, Gorjunov, MG 42, MG 34, Vickers, stb. - gépágyú (20 mm kaliber és afeletti lőszerrel) 36 M Bofors, SZ 60, stb. Már csak a manapság annyira elterjedt idiotizmus némi ellensúlyozása érdekében.
pandalala
2022. július 22. 16:57
Az izraeliek a "Robocops"-okat tóójják .... https://www.youtube.com/watch?v=l_puI0lgP6c " Israel Unveils Armed Combat Robot For Borders / REX MKII Can Patrol Battle Zones & Even Open Fire "
koronaszepe
2022. július 22. 16:44
Robotkutya, mi? Jóhogynemmá' savköpő menyét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!