Elképzeltük-e egyáltalán valahogy a rendet?

2022. május 28. 20:33

A biztonság, a rend iránti vágy két olyan érték, amelyeket a demokrata erők gyakran elhanyagolnak.

2022. május 28. 20:33
null
Lukácsi Katalin
Magyar Hang

„Évekkel ezelőtt, de mindenképpen idén április 3-a előtt, a Mi Hazánkkal szövetséges Magyar Önvédelmi Mozgalom jászberényi sétájának hírére fogadtatásától függetlenül megbélyegzéssel és ítélkezéssel reagáltam volna. Belül pedig emésztettem volna magam amiatt, hogy a gonoszság ül tort megint a világban, és épp a számomra oly becses Jászberényben. Meg sem próbáltam volna honfitársaim iránti irgalomból egy egészségesebb olvasatot keresni. Bár talán megpróbáltam volna, ha rendelkezésemre állt volna az az olvasat, amellyel a Partizán-beszélgetésben találkoztam, hogy az idegen- és mindenféle másság elleni gyűlölet nem csak és kizárólag a gonoszságból fakadhat. Pontosabban de, a gyűlölet csak gonoszságból fakadhat, de nem minden gyűlölet, ami annak látszik, és vannak olyan természetes, jogos, pozitív társadalmi igények, amelyek éretlenül rossz úton töltethetnek be. A rendóhajtás egy ilyen igény, amely mögött semmilyen gyűlölet vagy gonoszság nem húzódik.

A biztonság és a rend iránti vágy két olyan érték, amelyeket a demokrata, polgári erők gyakran elhanyagolnak. Közbeszédünk sokszor meg is veti ezeket a vágyakat, amelyek betöltéséről azt gondoljuk, hogy a demokrácia korlátozásához vezet, és amely vágyakat nem is illő túlzottan dédelgetni egy valamirevaló bátor demokratának. Az az elit azonban, amelyben a szabadságvágy és a sokszínűség szeretete megelőzi a biztonság- és rendóhajt, egyre kevesebb hatással bír a »vidékre«.

Jelentse ez a vidék akár a pesti paneltömböket vagy a sokat emlegetett körúton belüli szűk utcákat, ahol szintén a Fidesz nyert. Jászberény viszont nem klasszikus értelemben vidék. Bár a választókörzetben 60 százalékkal nyert Pócs János, Jászberényben csak szűken, a civil szférából jött Kertész Ottó pedig 6 százalékkal jobban szerepelt, mint a közös ellenzéki lista.”

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. május 29. 18:21
"... a gyűlölet csak gonoszságból fakadhat, ..." Ez tévedés. Jogosan gyűlölhetjük azt, aki átver, megcsal, megfoszt valamely hozzátartozónktól (gyilkos), vagy úgy általában rosszat tesz nekünk. A gyűlölet ugyanúgy - akaratlanul - ébred, mint a szeretet, és éppen olyan legitim érzés. Annak az ellenpárja. Mert mindennek van ellenpárja. Ami csak gonoszságból fakadhat az a gyűlölködés - ez a gyűlölet felkeltése, szítása, méghozzá alaptalanul.
A közösség tagjaként
2022. május 29. 18:08
Most mi van? Eddig zsigerből utáltad a rendet és biztonság szerető embereket, de most hogy talán rájöttél, hogy nem is ők a gyűlölködök már az javaslód az fajtádnak, hogy amit eddig tiltottak azt ezután tűrjék, esetleg még támogassák is hogy többen szavazzanak rátok, hogy majd megint szabadjára tudjátok engedni a mindenféle bűnözést ? A kurva anyádat! Mert már megint csak érdekből beszélsz rendóhajtásról és valódi rend és ember szeretetből! És mi az hogy „a demokrata, polgári erők” ti egyik sem vagytok! A ti szabadságotok az az állatias viselkedés szabadjára engedését jelenti! És afelé haladnátok -innen a haladók elnevezés- ha mi azt hagynánk! A kurva anyád számító kurva!
púpos
2022. május 29. 12:10
Ohhh! Akkor ne gyűlölj, mint neked rendesen! Légy keresztény - ne hazudd magad annak - akkor talán menni fog.
Pitypangocska
2022. május 29. 10:32
Ott tartunk, hogy egy ilyen magamutogató, végtelenül buta nő a belpolitikai közéletünk aktív, "mértékadó" szereplőjévé válik???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!