Amit a magyarországi életből megtanultam

2021. augusztus 09. 19:42

Nyugat-európai szemmel nem tudjuk tovább helyesen megítélni, mi is történik Magyarországon.

2021. augusztus 09. 19:42
null
Francesco Giubilei
Nazione Futura

„Ma a Magyarország elleni fő vád az, hogy nem egy demokráciát képvisel. Ez paradox vád, ha figyelembe vesszük, hogy a fővárost, Budapestet baloldali polgármester irányítja. Sok nyugat-európai újságíró elköveti azt a hibát, hogy Magyarországot és Közép- és Kelet-Európa országait a nyugat kritériumai alapján ítéli meg. Ez számos okból téves, de egy okból különösen is az: többé-kevésbé harminc évvel ezelőttigy ugyanis Magyarországon és Kelet-Európában kommunista diktatúra volt. Elfelejteni az 1956-os magyar forradalmat vagy az 1968-as prágai tavaszt azt jelenti, hogy nem tudjuk megérteni, mit jelent a kommunizmus ezeknek az embereknek: a szabadság minden formájának elnyomását. Nem felejthetjük el azt sem, hogy miközben a magyarok 1956-ban a szabadságukért harcoltak, az olasz kommunista párt a szovjet tankok oldalán állt.

A magyarok erős emberek, és nem szeretik, ha kívülről bárki megmondja nekik, mit kell tenniük, hogyan kell viselkedniük, vagy ha az emberek akaratával ellentétes döntéseket hoznak. Minél több támadás érkezik kívülről, annál jobban fog össze a belső front.

Mit hozok magammal ebből a magyarországi tapasztalatból? A sok új barátság és számos kapcsolat felvétele mellett azt a tudatot, hogy a nyugat-európaiak szemével nem tudjuk tovább megítélni, mi történik Magyarországon. Olyan politikák, szabályok és életmódok bevezetésével, amelyek nem feltétlenül alkalmasak Közép- és Kelet-Európára nem érthető meg az ország. Az uniós országok közötti párbeszéd és együttműködés a kölcsönös tiszteleten alapul. Mi nyugat-európaiak nem mindig tartjuk tiszteletben a visegrádi országok parlamentjeinek döntéseit, és nem ismerjük ezen országok történelmét sem, ami segítene abban, hogy jobban megértsünk számos álláspontot, és ne csak a szemünkkel olvassuk fel őket. Azok az emberek, akik akik többé -kevésbé harminc évvel ezelőttig kommunista diktatúra alatt éltek, jól tudják ugyanis, mit jelent szabadság és nemzeti szuverenitás nélkül élni”

Fotó: Francesco Giubilei

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. augusztus 10. 22:11
-a magyarok 1956-ban a szabadságukért harcoltak, az olasz kommunista párt a szovjet tankok oldalán állt- Ja, míg ők egy fejlett, gazdag monarchiában aztán köztársaságban ábrándoztak a kommunizmusról, mi tudjuk, hogy milyen az igazi kommunizmus. Egy olyan diktatúra , amire kezd nagyon az unió hasonlítani. Sajnos van tapasztalatunk belőle, csak azt népi demokráciának ezt meg liberalizmusnak álcázzák. Én is szeretnék úgy kommunista lenni, mint Marx vagy Károlyi, háttérben a jó kis feudális grófi vagyonnal. Vagy Apró Dobrevék az ávós kezdőtőkével.
írmag
2021. augusztus 10. 10:34
Francesco Giubilei, hol voltál eddig és miért hallgattál? A mostani előfordulásodért köszönet!
balbako_
2021. augusztus 10. 07:23
Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért kell kényszeríteni országokat totálisan természetellenes dolgok elfogadására. Milyen pökhendi, ostoba elv az, hogy mi tudjuk jobban mit kell tenni, hogyan kell élni. Miközben életviteli zsákutcában vergődnek. Követelik a demokráciát amihez utólag farigcsálnak szempontokat. Kijelentik, hogy a migráció emberi jog! (Ki fogadta el?) Hogy a buzik léte a demokrácia alapja, a nem váltás emberi jog már gyermekkorban is, soha senki által nem választott "civilek" politikai feladatokat láthatnak el, sőt a véleményük a demokratikusan megválasztott politikusokat irányítja, felülbírálja. És mindezekhez pénzügyi zsarolás, - és központilag irányított - média attak társul melyeknek puszta léte ellentétes minden demokratikus eszménnyel.
Pipas 3
2021. augusztus 10. 00:24
Gratulálok igazat írtál, ha sokan jönnének a nyugati országokból Magyarországra és eltőltenének egy két hetet és megismernének bennünket, akkor más lenne a hazánkkal kapcsolatos vélemény! Rájönnének hogy a PC sajtó hazugságokat ír a magyarokról!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!