A sérülékeny védelem

2021. augusztus 13. 08:01

Mi a célja vagy indítéka az egyébiránt megfejthetetlen adatok publikálásának?

2021. augusztus 13. 08:01
null
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„Történt ugyanis – immáron nem először – hogy HVG-s és indexes sajtómunkások fáradságot nem kímélve jártak utána annak a szerintük nagy érdeklődésre számot tartó ügynek, hogy a magyar kormány igazságügyi minisztere egy év alatt hány titkosszolgálati lehallgatást engedélyezett. A nyilvánosságra hozott számok – szakmai értelemben, az országra fenekedő ellenségeink nagyságához képest – meglehetősen szerények. De megkapták, így hát megírták.

És?! Arab számok sorrendbe rakva, mögöttes tartalom nélkül. Az nem szerepelt a minisztertől kapott anyagban, hogy kit, mikor, miért kellett ellenőrizni, hisz az ezen kérdésekre adandó válasz mindegyike minősített adat, ami államtitok. Sőt, a megismerésükre tett kísérlet üldözendő, államtitoksértésnek minősül. A miniszteri eljárást a parlament képviselői által elfogadott törvény szabályozza, ahogy a számok mögött megbújó titkosszolgálati működést is. Az engedélyeztetési eljárásban a miniszter felé konkrétan meg kell indokolni a kérés okát és operatív célját. Amennyiben az akciójavaslat sérti az ország érdekeit, a polgárok egyetemes jogait, vagyis a kérést szakmailag nem lehet alátámasztani, a miniszter megtagadja az engedély kiadását. Ezt követően a szolgálatoknak nincs lehetőségük az elutasítás ellen fellebbezést benyújtani.

Szóval létezik és működik megfelelő rendtartás betartásával – bármilyen éppen regnáló kormány alatt – a fent jelzett eljárás, mégpedig a biztonságunk garantálására, valamint az ellenségeink kézre kerítésére. Akkor – tolakodik elő ismét a kérdés – mit kívántak publicistáink bizonyítani vagy éppen állítani a rideg számokkal? Még szerencse, hogy nem igyekeztek látványosan következtetéseket levonni, és nyíltan nem állították, hogy az Orbán-kormány operatív megfigyelésekkel próbálja elejét venni az ellenzéki erők megerősödésének. Nem állítanak és nem is magyaráznak meg semmit. Csak – indokolatlanul – piszkálják, és kétségek között hagyják a nagyérdemű olvasókat. Nemes egyszerűséggel magára hagyják az embereket a számukra értékelhetetlen adatokkal.”

A kép illusztráció. Forrás: RICCARDO MILANI / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. augusztus 13. 11:22
Igen, a módszer annyi, hogyha tíz hazugságból valakik csak egynek nem olvassák el a bizonyossággal a hazugság cáfolatát, máris megtévesztettek egy embert. (hogy meddig, az az ember szellemi kiterjedése)
OberEnnsinnen
2021. augusztus 13. 10:08
Marx, Engels, Alinsky, Soros, New York Times, Washington Post, CNN, Guardian Mi a közös bennük? Elfajzott zsidó-szindróma, azaz manipuláció, felsőbbrendűség, félrevezetés, kifosztás
józan paraszti ész
2021. augusztus 13. 09:47
A napi 5 lehallgatás szerintem kevés, ahány embercsempész, ahány külföldi ügynök NGO és ahány hazaáruló magát ellenzékinek mondó "politikus" (a feladatot teljesítő ügynök nem politikus,még ha olyan pozícióban is van), aháhy külföldi titkosszolgálatokkal kapcsolatot tartó tényfeltáró "újságíró" tevékenykedik. Ez vélemény volt, de feltehetően a valóságban tény.
Teringettét
2021. augusztus 13. 08:58
"Mi a célja vagy indítéka az egyébiránt megfejthetetlen adatok publikálásának?" Egyszerű a képlet: A külföldi pénz nem büdös, ezek pár ropogós valutáért a saját anyjukat meghágnák a ravatalán a gyásznép előtt. Elvtelen, hazátlan, hitvány banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!