Ha így folytatja Karácsony, hamar narancsba borulnak a pálmafák

2021. június 16. 17:18

Ülök a dugóban, tegnap is, ma is.

2021. június 16. 17:18
Házi Asszony
Kontra

„Ülök a dugóban, tegnap is, ma is. Tudom, hogy szívatnak, tudom, a cél az, hogy megneveljenek, ne legyek már ilyen prosztó, tegyem le a kocsit, mert ez a 21. század, ahol rollerrel közlekednek a felnőttek is. 

A városházán dolgozó zöldre festett kommunisták elképzelése szerint a közlekedő átlagpolgár típusát tekintve ráérő fiatal, esetleg fiatalosch – mindenképpen kreatív szakmában nyomul, későn kel, későn fekszik, magánélet kizárólag a Tinderen. Max. 3 kilométeres körben fejt ki mozgást, food trucknál ebédel, a meló végeztével eltolja a bringát egy romkocsmába, szociális életet él, éjjel érkezik, mint Pataky Attila. 

A városházán dolgozó zöldre festett kommunisták olyan metropoliszt képzelnek el, ahol mindenki ráér, sétálgat, sportol, illetve a fennmaradó időben teraszokon kortyolgat. (...»lehetővé teszi számomra, hogy ma ezt, holnap azt tegyem, reggel vadásszam, délután halásszam, este állattenyésztéssel foglalkozzam, ebéd után kritizáljak, ahogy éppen kedvem tartja«, hogy behozzuk a »klasszikusokat« is - a szerk.) 

Ez lesz majd a megvalósult kommunizmus, a gazdagok fogják fizetni. De addig is a városlakó hétvégén kiviszi az ikeás piknikkosarat meg a görkorit a rakpartra, mert nem tud a flaszter nélkül létezni, wellnessezni is ott a legjobb. Persze nem árt cseppet feldobni a nyáron hetven fokos aszfaltot, ezért kell oda ládában pálmafa is.

Tiszta nyugat, a bőrödön érzed, mekkora áttörés ez. Kísérleti jelleggel, magyarázza valamelyik zöldre festett városházi kommunista, nem visz el többet, mint 10 millió, egy rendes tanácsadó többet keres ennél náluk egy szezonban a hivatalban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. június 17. 04:11
Az a poén, hogy Karigeri csak a névtelen autósokkal szemben ilyen nagy arc, próbálná meg betartani az egyik első ígéretét, hogy a Városháza bazi nagy felszíni parkolóját, melyet a fővárosi sóhivatal autóval munkába járó mamelukjai használnak, ehelyett visszaadná a gyalogosoknak, pl.a város közepén esetleg egy park is lehetne, de ezt nem meri, mert a büró dolgozói megfojtanák még aznap.
Selamat
2021. június 16. 23:43
Tökéletes jellemzés!
mustarharmas
2021. június 16. 20:03
A teljes cikk jó.
Nannyó
2021. június 16. 19:53
Esküszöm, megnézem azt a 70 fokos flasztert a pálmafákkal... Amikor nagyon kánikula van, még a teraszomra sem ülök ki, mert ontja magából a meleget. Kimegyek a kertbe és a nagydiófa árnyékában lehet igazán hűsölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!