„Oscar bácsi gyünni fog”

2020. szeptember 17. 07:22

Az Oscar-szabály egész pályás letámadás az identitásháborúban, és nem riadnak vissza semmitől az érzékenyítés, a polkorrektség és az egyenlő jogok skandálása közben.

2020. szeptember 17. 07:22
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Már egy ideje felvont szemöldökkel, hitetlenkedve figyelem, mi zajlik a filmgyártásban. Kicsi korom óta rajongok a filmekért, nézem és gyűjtöm őket. Aztán a rajongást és a lelkesedést átvette az elemző kíváncsiság. Nemcsak azt nézem már, mennyire szórakoztató egy alkotás, hanem azt is, hogy mit akar közvetíteni. Mert nemcsak az érdekes, hogy miről mesélnek nekünk, hanem az is, hogy hogyan.

Egyáltalán nem meglepő, hogy már addig jutottunk, hogy az Amerikai Filmakadémia kisebbségi kvótákat vezetett be a legjobb film Oscar-díjának odaítélése kapcsán. Azoknak legalábbis semmiképpen sem, akik nemcsak nézik, hanem látják is a filmeket. Évek óta érezhetők voltak ennek a jelei, csak eddig ezt nem intézményesítették. Eddig azonban csak televágták a filmeket a történet szempontjából teljesen oda nem illő karakterekkel. Meg az lett az érdem, hogy megvan az első LMBTQI+-szuperhős. A fehér karakterek hirtelen színesek lettek, és közben ment a lobbi, hogy James Bond legyen fekete nő. Mondjuk, ez manapság nem elég haladó, szóval gondolom, most a transznemű, fekete, non bináris Bond lenne az, ami megfelelne a haladóknak. Közben jöttek a férfias nők meg a nőies férfiak. Sőt még a pedofília népszerűsítése is megjelent.

Nem a tehetség, hanem a szexuális vagy etnikai identitás lett a mérvadó. Alkotókat raknak ki, mert „rosszul” fogalmaztak egy tweet-bejegyzésben, bocsánatért kell esedezni, mert valaki szerint nem megfelelően néztek egy nőre vagy azért, mert heteroszexuális nőként transznemű karaktert akart eljátszani. Az meg egyenesen főbenjáró bűn, ha valaki Trump-szimpatizáns. Ezt hívják a progresszívak szabadságnak. De nemcsak a színészeket, hanem a filmeket is cenzúrázzák. A Piszkos Harry vagy az Elfújta a szél is nemkívánatos alkotás lett, amit úgy kell leadni, hogy közben kommentárokat fűznek hozzá, hogy tudja a néző, mit gondolhat róla, és mit nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2020. szeptember 17. 12:24
" James Bond legyen fekete nő" És az 1970-es években senkinek ne tűnjön fel Moszkvában. Ahol a játókelők 30%-a is néger lesz. :)))
szürkeSzarvas
2020. szeptember 17. 08:48
Az USAi fimlek ma már nézhetetlenek. (Bennük a zsidó jó és okos,a nigger jó,de nem okos,a fehér rossz-vagy csak balfasz,de nem okos. A P.C.szuggerálásának jegyében.) :)
vip era
2020. szeptember 17. 07:35
Komoly ember ,már rég nem veszi komolyan az Oscart.
szóda
2020. szeptember 17. 07:31
"Nem a tehetség, hanem a szexuális vagy etnikai identitás lett a mérvadó." Nem is kell ezt nagyon ragozni, ez a helyzet teljesen hivatalosan is. Eddig csak sejthető volt és legyintettünk rá, de valósággá vált az elképzelhetetlen. A művészet irányítására törekszik, de nem csak a filmipar, hanem minden területen. Nálunk a színművészetesek ezt a hatalmukat kiterjeszteni, ahová nem illeszkedik a Vidnyánszky féle irányzat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!