Kérdések a liberális színházi elitnek

2020. szeptember 24. 09:27

Miközben színpompát, szabad önkifejezést hirdetnek, szürke egyhangúságot terjesztenek.

2020. szeptember 24. 09:27
Kiss József
Magyar Nemzet

„Bevallom, végtelenül szomorú vagyok, ha a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult jelenlegi áldatlan helyzetről olvasok, értesülök. Azért e szomorúság, mert újra csak azt látom, hogy az ügyet szépen zsákutcába terelik. Miközben vizet – tolerancia, nyitottság, autonómia, függetlenség, szabadság – prédikálnak, bizony bort – zártság, kirekesztés, önhittség, agresszió, kioktatás, megbélyegzés – isznak. Miközben színpompát, szabad önkifejezést hirdetnek, szürke egyhangúságot terjesztenek. A Magyar Teátrumi Társaság is azért jött létre annak idején, mert az akkori Színházi Társaság zártsága már elviselhetetlen volt egy másik ízlésben alkotóknak, másik világban reménykedőknek.

Isten látja a lelkemet, szeretnék segíteni az egyetem polgárainak, vezetőknek, tanároknak, hallgatóknak. Mert ahogy mondani szokták, a művésznek kérdéseket kell feltennie. Hát legyen. Kérem, a hirtelen agresszió helyett próbáljanak a válaszokon őszintén elgondolkodni. Csak ennyit kérek. Lássuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. szeptember 24. 18:34
Mára a liberálbolsevik művészbagázs oda jutott,miközben azt hiszi,hogy színes és szabad........... SZÍNVAK ÉS A SAJÁT MAGA ÁLTAL KÖTÖTT GÚZSBAN VONAGLIK!! Azon erőlködnek,hogy a teljesítményhiányt meg a kificamodott ízlést MŰVÉSZETNEK ADJÁK EL!!
nyugalom
2020. szeptember 24. 12:54
jo lenne megtudni, kik mondtak fel es mennek el valoban az iskolabol? Legyenek mar olyan batrak a tanarok, irjak le a nevuket!
szeekely
2020. szeptember 24. 12:24
Bocsi, fiuk-lanyok, a Mandi csak igy fogadta el a bekuldott kerdeseket, szettoredezve, darabokban, kiherelve... a 6. kerdesbol spec. ki kellett irtanom egy teljesen jo magyar szot, tokeletes helyesirassal es ekezetes betukkel, mert Mardi amiatt az egyetlen szo miatt vagott haza 5-szor vagy 6-szor zsinorban... Mandi-mandi, szanalmas, ahogy benasagnak alcazod a nyomorult cenzuradat, amit nap-mint nap elkovetsz. : (
szeekely
2020. szeptember 24. 12:21
hogy ez is a hagyományos színházmodell megkérdőjelezéséhez vezet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!