Ha nem is lesz kézzelfogható eredménye a vasárnapi élőláncnak

2020. szeptember 07. 12:28

A Másik Magyarország ezzel bemutatkozott és talán mindent megváltoztat.

2020. szeptember 07. 12:28
Szily László
Szily László
444

„A megjelent budapestiek és vidékiek azt demonstrálták, hogy ha fejre is állnak az állampárt erőszakos, suttyó, csak az einstandolást ismerő haszonlesői, a normális, szelid, kulturált és szolidáris Másik Magyarország igenis létezik. 
Sőt nemcsak úgy elvontan létezik, hanem képes lényegében pár óra alatt fizikailag összehozni egy szinte soha nem látott tömegrendezvényt, erőszak, sőt az autóforgalom megakasztása nélkül elfoglalva a város belső részeinek több négyzetkilométerét, 100 utcát elfoglaló utcabállá varázsolva egy magától csak simán kellemes, napos vasárnap délutánt.

De az esemény nemcsak a kormányoldalnak üzent. Nehéz volt nem észrevenni, hogy amint nem nyomasztó DK-sokat meg jobbikosokat kellett nézni és hallgatni, hanem az elégedetlen civil tömeg nyilvánult meg, mekkorát emelkedett a színvonal. Ilyen európai értelemben vett európai hangulatot én az utóbbi tíz évben a CEU-s demonstrációkon és a netadóson kívül kizárólag az MTA kutatóinak Roosevelt téri tüntetésén tapasztaltam, és ott is az volt a siker egyik kulcsa, hogy a pártok nagyjából távol maradtak és a passzátszelet a kutatók fújták.  

Az egyetemisták által klasszul kitalált és megszervezett, a résztvevők által pedig élettel megtöltött esemény nagyjából azt üzente, hogy “leszarunk titeket, vannak nálatok sokkal fontosabb dolgok is”. Főleg persze a Fidesznek, de alapvetően azért minden politikai erőnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2020. szeptember 08. 08:08
Ez a proli még mindig éhes disznó.
brabant89
2020. szeptember 08. 01:18
Én sajnos nem tudtam ott lenni, de a testvérem ott volt helyettem is.
Mich
2020. szeptember 07. 23:31
Egy kis szar (Szily) nagy szar szeretne lenni...
néhai Ch.Pilot
2020. szeptember 07. 23:22
"leszarunk titeket, vannak nálatok sokkal fontosabb dolgok is" És pedig mik is lennének azok? :-) Retard Europe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!