Mi közünk van ahhoz, hogy Izrael mekkora?

2020. augusztus 02. 12:43

A zsidó államnak egy feladata van: az, hogy önző legyen.

2020. augusztus 02. 12:43
Seres László
Seres László
Neokohn

„A saját biztonságára figyeljen. Védje meg a határait, a népességét. Jó, ha segít a palesztinoknak, ahol tud, de nem kötelessége más népek életét eligazgatni. Arra ugye ott vannak ők maguk. Izgalom járja be, nemcsak Európát, a fél politikai, akadémiai és médiavilágot: súlyos jogsértés készülődik, ideje hát megint petíciózni, kicsit verbálisan fenyegetőzni, a grundon golyózó fiúk háta mögé állni, nem einstandolva, de azért lábunkat megvetve jelezve, hogy itt vagyunk, figyelünk. Mi, européerek. Megkérdőjelezhetetlen rendfenntartói igazunk teljes tudatában.

A hallatlan jogsértés, ami készül, nem regionális háborús mozgósítás, nem idegen ország félszigetének elfoglalása, nem etnikai tisztogatás, nem vallási kisebbség lágerbe zárása, mindez még nem lépné át az Európai Unió ingerküszöbét. Ami átlépi, az ez: Izrael azt tervezi, hogy magához csatolja a ciszjordániai zsidó telepeket, ami a vonatkozó terület kevesebb mint harmada, plusz a Jordán völgyét, hogy legyen védhető keleti határa.

Az izgalom tárgya jól illeszkedik abba a, na jó, nevezzük narratívának, amely szerint Európának valamilyen okból spéci felelőssége, sőt kötelessége megszólalni izraeli-palesztin ügyben, óva intve a zsidó államot a felelőtlen, túlreagáló, nacionalista, stb. lépésektől. Nyilván történelmi okokból, de főleg a német értelmiségi szeretné negyven éve megoldani az izraeli-palesztin problémát, és bár nézetei már rég nem ’68-asok, ez ügyben valamiért kitart. Van ugyanis egy dogma, egy megkérdőjelezhetetlen axióma, az ún. »kétállami megoldás«, amelytől eltérni olyan súlyú vétség, ami több évi halmozott petíciózást von maga után, sérelmére.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2020. augusztus 03. 10:46
Mennyit ér Jézus szeretetvallásának elferdítése,elhazudása zsidókereszténységgé? A keresztet,a gyilkosság eszközét meg a megölt Istenfiút megtéve egy vallás szimbólumává,üzenve ezzel is a világnak,hogy Isten halott,megöltük,most mi következünk! Kai edothé auto exousia... A zsidókereszténységben pontosan a gyilkosság ténye köthető a zsidósághoz,nameg az ezt világvallássá tevő zsidó főpapok aknamunkája. De az igazságnak az a természete Felebarátaim,h előbb-utóbb kiderül! Még akkor is ha a múltat végképp el akarjátok törölni!
Csakislovacska
2020. augusztus 03. 10:34
Egyetértek az előttem szólóval! Annyit tennék hozzá,hogy a Krisztusgyilkosság számlája sincs még rendezve a világ elég nagy része felé! Vajon mennyit érhet egy Jézusi szeretetben élő,meg egy kétezer éve egymást gyilkolászó világ közti különbség?!
OberEnnsinnen
2020. augusztus 03. 07:03
"Mi közünk van ahhoz, hogy Izrael mekkora?" Annyi közünk - nekünk - mindenképp, mint a zsidó tervezőknek voltak, amikor 1920-ban megmondták: Magyarország mekkora. És mindezért az üzletükért, a nyereségükből, egyetlen fillér kártérítést a magyarok nem kaptak tőlük. Eddig. Úgyhogy, Izrael, illetve az azt létrehozó zsidó erő hatalmas - kamatos kamatú összeggel - tartozik Magyarországnak, de még inkább az elszakított területek magyarjainak. Ha már feltettél egy kérdést, Seres, ez van.
balbako_
2020. augusztus 03. 07:01
Akkor a Magyar Állam is legyen önző nemde bár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!