A koronavírus leleplezi a globális háborút

2020. május 27. 11:43

Orbán Viktor a járványt a veszélyhelyzet kihirdetésére használta fel, hogy korlátlan és határozatlan idejű hatalmat biztosítson saját maga számára.

2020. május 27. 11:43
Pete Seat
Newsweek

„A koronavírus-járvány kirobbanása óta láthatjuk, hogy Ázsia, Európa és Dél-Amerika autoriter vezetői nem csupán nacionalista retorikájukban és izolációs törekvéseikben közösek, de valami sokkal rosszabb dologban is. Mindegyikükben, az orosz Vlagyimir Putyinban, a kínai Hszi Csin-pingben, a magyar Orbán Viktorban és a venezuelai Nicolas Maduróban akad közös pont, ami meghaladja szavaikat és cselekedeteiket.

Kínában a 66 éves Hszi már eltörölte maga számára a hatalmi időkorlátot, a kormány pedig azon dolgozik, hogy visszaszorítsa Hongkong autonómiáját és kiterjessze Kína befolyását a gyógyászati eszközökkel való támogatás útján az európai és afrikai országokra. Magyarországon az 56 éves Orbán Viktor a járványt a veszélyhelyzet kihirdetésére használta fel, hogy korlátlan és határozatlan idejű hatalmat biztosítson saját maga számára. Mintha a kereskedelmi média éveken át tartó ellehetetlenítése és lerombolása, valamint a független igazságszolgáltatás megsemmisítése önmagában nem lett volna elég.

Mialatt az autoriter vezetőket az önérdek és a hatalom vezérli, és élvezik a világjárvány nyújtotta előnyöket, addig a csendesebb vezetők lehajtják a fejüket és elvégzik a munkát, amiért megválasztották őket. Mit tehetünk? Vagy az ezredfordulón született Y generáció és a hasonló értékeket valló társaink, legyenek öregek vagy fiatalabbak, összefognak és átveszik a gyeplőt, vagy minden hatalmat átruházunk ezekre az autokratákra, miközben a szemünk előtt pereg le a homokóra. Jómagam az elsőt részesíteném előnyben, de félek az utóbbitól.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2020. május 28. 22:41
Alkérdés: és ki az az 5 db magyarul értő hülye, aki ezt itt lájkolta?
Hesperia
2020. május 28. 22:39
Ki ez a hülye?
Kristály
2020. május 27. 21:48
Ezeknek a külső fasziknak mi közük van a mi hazánkhoz nekünk igy jó mi a faszt kritizáljak állandoan Magyarországot nincs családjuk nincs hazájuk ahol seperjenek. Jó volna ha már beléjük szorulna a szó örökre.
Vakfolt
2020. május 27. 20:45
Szóljon már neki valaki, hogy döglött a ló, amit sarkall.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!