Orbán egyértelműsítette, hogy az országnak semmi szüksége az ellenzékre

2020. április 07. 08:29

A vészhelyzet és rendkívüli állapot korlátlan idejű meghosszabbítása lényegében nyitott kapu a totális diktatúra felé.

2020. április 07. 08:29
Janisch Attila
Magyar Narancs

„Orbán beszéde, amely a korlátlan idejű felhatalmazási határozat elfogadásával kapcsolatos ellenzéki tiltakozásokra adott válaszként hangzott el a múlt héten magyar országgyűlésben a maga – meglehet, szándékos – önellentmondásaival vált, a szövegértés logikáját is becsapó igen kétséges szónoki teljesítménnyé.

Előre bocsájtva: az ellenzéki tábor ennek fényében, illetve Orbán eddigi politikai tevékenysége, manipulációi, köpönyegváltásai és a hatalomhoz való kényszeres ragaszkodása miatt, joggal érzi úgy, hogy egy ilyen korlátlan idejű felhatalmazás elfogadhatatlan. Hiszen a törvénnyel kvázi időhatár nélkül kap a miniszterelnök lehetőséget a rendeleti kormányzásra, azaz a járvány miatt indokolt vészhelyzet és rendkívüli állapot korlátlan idejű meghosszabbítására, amely nem csupán aggályos a magyar demokrácia romokban lévő maradékára nézve, de lényegében nyitott kapu a totális diktatúra felé.

Orbán azzal nyugtatja az ellenzéket és az ország lakosságának kritikára is hajlamos részét, hogy ő ezzel a felhatalmazással nem elvenni akarja a magyar országgyűléstől azt a jogot, hogy az a szükséges kontrollt továbbra is gyakorolhassa a kormány felett, hanem éppen ellenkezőleg, Orbán sajátos interpretációja, helyzetelemzése szerint erre most nyílik igazán lehetőség, hiszen az Országgyűlés bármelyik nap vissza is veheti tőle ezt a felhatalmazást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. április 07. 20:06
Azt hittem ez egy buzi de most látom, hogy nő.
ujujuj
2020. április 07. 17:58
Az ördög a részletekben rejlik. Konstruktív, kompetens, erkölcsi tartással, vízióval rendelkező ellenzékre volna igény. De a jelenlegi garnitúrára? Ahogy a szerző fogalmaz a címben: "az országnak semmi szüksége AZ ellenzékre". Erre az ellenzékre semmilyen körülmények között nincs.
néhai Ch.Pilot
2020. április 07. 17:56
Nem, picinyem. Nem Orbán. Az Élet, a Sors, a Végzet, a Történelem - vagy nevezzük, aminek akarjuk - egyértelműsítette, hogy az országnak nincs szüksége (erre) az ellenzékre. 10 éves kártékony, országrontó, hazaáruló tevékenységüket most egy világjárvány idején, közvetlen emberélet-veszélyben megkoronázták a vészhelyzet törvény meg nem szavazásával, a kormány életmentő munkájának akadályozásával, ehhez külföldről segítséget igénybe véve. Az ellenzék tulajdonképpen megsemmisült, csak még nem értesült róla, mert csak a külföldi sajtónak hisz, nem a valóságnak. :-) Retard Europe
Ügyek
2020. április 07. 17:48
Ki kell mondani: nálunk a hazaárulás, nemzettagadás, nemzetócsárlás, ill. a tehetségtelenség és becstelenség az előmenetel, a siker, a boldogulás előfeltétele, záloga. Emellett maga a rosszindulatáról, gonoszságáról, cinizmusáról, szemtelenségéről, hataloméhségéről, gátlástalanságáról, rombolási hajlamáról, kultúra-és szellemellenességéről s főleg mély, vak, sűrű Fidesz-ellenességéről illetve Fidesz-gyűlöletéről tesz tanúbizonyságot nap, mint nap az írásaiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!