Orbán ismét megragadja a hatalmat

2020. március 30. 20:18

Ez egy újabb szörnyű hét a magyar demokráciának.

2020. március 30. 20:18
The Guardian
The Guardian

„Vannak megalapozott félelmek arra vonatkozóan, hogy ezeket a jogosítványokat arra használják majd, hogy újabb fogásokat találjanak a magyar civiltársadalmon, és hazafiatlannak bélyegezzék a kormány kritikusait ebben a válsághelyzetben. Orbán fideszes képviselői döntenek majd arról, hogy mikor lesz vége ennek a veszélyhelyzetnek. Lehetséges, hogy végül amellett dönt a parlament, hogy nem oldja fel a globális egészségügyi krízis kontextusában hozott intézkedéseket. A menedékkérők jogainak korlátozására 2016-ban hozott »veszélyhelyzeti« rendelkezések még mindig érvényben vannak.

A koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelem durva eszközöket kíván, amik az egyéni szabadságokat is befolyásolják. Orbán nem az egyetlen autokrata vezető, aki kiszúrta, hogy ez lehetőséget biztosít a hatalom növelésére. Ilham Alijev, Azerbajdzsán erős embere tovább sanyargatja az ellenzéki csopotokat. Az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu egy vészhelyzeti rendelettel késleltette a saját perének kezdetét, marginalizálta a parlamentet, és eddig még soha sem látott megfigyelési intézkedéseket vezetett be. Most az is lehetségesnek tűnik, hogy nemzeti egységkormányt alakítanak majd Netanjahu fő riválisával, Benny Gantzcal, a Kék és Fehér párt vezetőjével. Az Egyesült Államokban Donald Trump egyre inkább »háborús elnökként« tekint magára.

Néhány EP-képviselő felhívta az Európai Bizottságot, hogy kezdeményezzen vizsgálatot Orbán új törvénye miatt. De az már jó ideje érvényben lesz, mire a vizsgálat elkezdődik. Ez egy újabb szörnyű hét a magyar demokráciának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. április 01. 06:40
FORDITVA ÜL A LOVON EZ AZ EGÉSZ SZAR "GUARDIAN". FOGALMUK NINCS ARRÓL MIT BESZÉLNEK. EZ PONT OLYAN, MINTHA LONDONBAN BEÜLNÉK EGY PUB-BA ÉS KÉRNÉK A PINCÉRTŐL MONDJUK 2 DL ERJESZTETT-SZESZES KANCATEJET(!). ÉS HA AZT MONDANÁ, HOGY NINCS, FEL LENNÉK HÁBORODVA, HOGYASSZONGYA: "MIFÉLE DEMOKRÁCIA VAN ITTEN BAZZDMEG?! MÁÁ' MÉG EGY POHÁR KANCATEJETEK SINCSEN???" HOVÁÁ' JUTUNK IGY SZŐR KISÖCSI?
istvanpeter
2020. március 31. 15:00
És akkor hogyan higgyen el bármit az ember egy ilyen mélyen hazug, rágalmazó és gyalázkodó független sajtófőrumnak. Egy olyan országot mocskolnak, ahol a nép akarat szerinti demokrácia működik és a országvezetésnek maguktól a választópolgároktól erős felhatalmazása van.
Bokros Birka
2020. március 31. 14:44
Drága vörös újság , Orbánt a parlament hatalmazta fel rendeleti úton történő kormányzással, mely parlamentet a nép választotta immár 3 x 2/3 többséggel. Vajon Kanyigeci vörös náci önkényurat ki hatalmazta fel rendeleti úton történő Bunkópest irányításával, ahol a képviselőket csak Ő hívhatja össze és Ő mondja meg, mikor van vége a járványnak? Tudjuk a vörös náci diktatúra az nem diktatúra népi demokrácia.
patópál
2020. március 31. 12:20
Orbán ezen a héten is megölte a demokráciát? Sargentini, Tavares írják már az újabb, hazugságokkal és pletykákkal megspékelt "jelentéseiket"? A három bölcs bepakolta már a koffert?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!