A magyarok jól döntöttek

2019. szeptember 28. 17:58

Magyarország jobban teljesít, amit a számok is igazolnak, egyben azt is mutatja, hogy van mit veszítenünk.

2019. szeptember 28. 17:58
Pálfalvi Milán
Pálfalvi Milán
Vasarnap.hu

„A hamis vádakkal szemben állnak a tények, amikről olvashatunk. A felsőoktatási dolgozók bére 2016 és 2018 között átlagosan 27%-kal emelkedik, az egészségügyi szakdolgozók bére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal nő. 2017 és 2019 között átlagosan 30 százalékos béremelés jár a vasutasoknak, a postai dolgozóknak, a regionális közlekedési társaságoknál és a víziközmű cégeknél dolgozóknak. A munkanélküliség Magyarországon 2010-ben 12 százalék volt, 2018-ra történelmi mélységben: 3,8 százalékos. Aki képes és akar, az tud dolgozni Magyarországon. A 2010-es kormányváltás óta mintegy 750 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, a versenyszférában ez a szám 570 ezer. A foglalkoztatási ráta 2010-ben 54,6 százalék, 2018-ra 68 százalék fölötti. Az EU-ban az utolsó előtti helyről megközelítettük az átlagot. Eltöröltük az örökösödési illetéket, csökkentettük a személyi jövedelemadót a 2010 előtti 17 és 32 százalékról 15 százalékra, eltöröltük a 27 százalékos jövedelem adóalap-kiegészítést. Csökkentettük 4 százalékkal a bérek közterheit (szocho, eho), a társasági adót 19-ről, illetve 10 százalékról 9 százalékra, a kisvállalati adókulcsot 14-ről 13 százalékra, az internet áfáját 27-ről 5 százalékra.
 
2002 és 2010 között, a szocialisták kormányzása idején a gáz ára kétszeresére, az áram ára háromszorosára emelkedett, 2010 után a Fidesz-KDNP kormány véget vetett ennek a negatív folyamatnak. Átlagosan 25 százalékkal csökkentettük a háztartások rezsijét, a víz-, csatorna- és gázdíjakat. A szolgáltatókat köteleztük az árak csökkentésére és a fogyasztók megfelelő tájékoztatására. A magyar családok háztartási rezsiköltségei összjövedelmükhöz viszonyítva mind a közép-európai régióban, mind európai uniós összehasonlításban kiemelten magasnak számítottak. A rezsicsökkentés eredményeképpen a háztartási fogyasztási kategóriában euróban számolva a magyar családok fizetik a második legkevesebbet a földgázért és az áramért is Európában. Az élelmiszer-áfa csökkentése kedvezően befolyásolja az érintett termékek fogyasztásának változását. A családi adókedvezmény segítség a három gyermekes, vagy legalább három gyermeket vállaló házasok lakáshoz jutásában. Legalább 144 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést szünidőben is. Több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvet. A felsorolást pedig hosszan lehetne folytatni, melyek csak további alátámasztását adnák annak, hogy a kormány mi mindennel fejlesztette az országot. Ha mindent nem is lehet itt felsorolni, azt azonban fontos kiemelni, hogy az önkormányzatok konszolidálása nélkül, mely a Fidesz-KDNP parlamenti többségének köszönhető, a helyi közösségek egy végeláthatatlan adósságspirál rabjaiként görgetnék maguk előtt a szocialisták által felvett hitelek vaskos tartozásait. 
 
Az a tény tehát, hogy Magyarország jobban teljesít, amit a számok is igazolnak, egyben azt is mutatja, hogy van mit veszítenünk: azt, amiért a magyar emberek megdolgoztak az elmúlt évek során. Ezért éppúgy meg kell becsülnünk saját teljesítményünket, mint azt, amire elődeinktől kapott alapként építkezhetünk. Ezeréves keresztény államiságunk ez a sziklaszilárd talapzat. Az országnak, a magyar nemzetnek és a településeknek ezért érdekében áll, hogy ez az építkezés folytatódjon. Ezt pedig a számok alapján is, csak a Fidesz és a vele szövetségben lévő magyar emberek együttesen képesek végrehajtani.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2019. szeptember 29. 19:15
"Magyarország jobban teljesít" Nem kell a sok statisztikai adat ennek megállapításához. Elég megnézni a migrációs egyenleget: ha többen vándorolnak ki, mint be, akkor abban az országban szerények az életkörülmények az adott régióban. Magyarországé milyen is?
Menhetten
2019. szeptember 29. 12:49
Hol él ez a Páfalvi, a holdon? Nehezen viselik, hogy van aki kimondja, hogy Fidesz tolvajok gyülekezete, akik ostoba közhelyeket hazudozva lopják el az európai adófizetők és a mi pénzünket is! Stadionok épülnek, miközben összeomlik az oktatás és az egészségügy. Migránsokkal riogatják a magyarokat, miközben diktátoroknak és terroristáknak adunk letelepedési jogot. Azt mondják erősödik a gazdaság, mégis nő az államadósság, emelkednek az élelmiszerek árai. Elüldöztek egymillió embert, de választási célzattal százezernyi külföldinek adnak nyugdíjat, segítséget, és állampolgárságot. Nyugattól kérnek támogatást, de keletiről hívnak be kémeket, bankokat. A NATO tagjai vagyunk, de percekre állunk az orosz haderő magyarországi megjelenésétől. Magyarország ellenséget lát mindenhol a békés Európában és fegyverkezésről álmodozik. Ráadást Magyarország fele a Fidesz holdudvarának a nevén van már. A Balaton, Tokaj, erdők, termőföldek, vállalatok és városok sokasága mára hűbéri birtokká változott. Stb...
Pala28
2019. szeptember 29. 11:08
Taknyosorrú kis pöcs vagy, annyi szent. A munkanélküliség? Jah, közmunkaprogram. Huhhh.... De közel 100 ezer bevándorló dolgozik a versenyszvérában, ami tényleges bevételt jelentene, ha nem az Ukrán dolgozna ott. De mindegy, nem megyek bele, úgysem értenéd kis fizetett taknyosorrú fidesz báb.
Vainamoinen
2019. szeptember 29. 07:12
Ezert kell a Fideszre szavazni: 2002 és 2010 között, a szocialisták kormányzása idején a gáz ára kétszeresére, az áram ára háromszorosára emelkedett, 2010 után a Fidesz-KDNP kormány véget vetett ennek a negatív folyamatnak. Átlagosan 25 százalékkal csökkentettük a háztartások rezsijét, a víz-, csatorna- és gázdíjakat. A szolgáltatókat köteleztük az árak csökkentésére és a fogyasztók megfelelő tájékoztatására. A magyar családok háztartási rezsiköltségei összjövedelmükhöz viszonyítva mind a közép-európai régióban, mind európai uniós összehasonlításban kiemelten magasnak számítottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!