Szinte csak Orbán volt következetes

2018. július 03. 11:57

Német tranzitzónák? Orbán most úgy nyert meg egy hatalmas meccset, hogy ott sem volt a pályán.

2018. július 03. 11:57
Petri Ádám
Vendégszerző

Most, hogy zárt tranzitzónák lesznek Németországban – függetlenül attól, hogy ezt ki éli meg fejlődési ugrásnak avagy súlyos visszalépésnek –, ez olyan, mintha végtelen távolságból Orbán Viktort lassan mindenki utolérné a kollégái közül.

Orbán most úgy nyert meg egy hatalmas meccset, hogy ott sem volt a pályán, legfeljebb bejátszották a játékosoknak egy-egy lépését.

Valószerűtlen gondolati görbék, cselekvési tervlabirintusok voltak az asztalon 2015 óta, és szinte csak Orbán Viktor volt következetes a miniszterelnök közül – illetve, aki még szintén következetes volt a maga módján, az bukott, mint például Renzi.

Ez értéksemleges állítás, tehát – ennek a posztnak az erejéig – csak arról szól, hogy a miniszterelnök óriási kockázatvállalással képviselt egy álláspontot, ami szélsőségesből centrumgondolattá vált időközben.

Ugye van ezer fontos fejlődési mutató, ahol elég cudarul állunk,

itt viszont a többiek érték be a magyar politikát.

A német tranzitzónák vélhetően komfortosabbak lesznek, mint a hazaiak, de ez már egy egész más összehasonlítás, mint az, hogy lehetséges-e a menedékkérőt zárt helyen tartani, amíg elbírálják a kérelmét, vagy sem.

Nemrég nagyot futott annak a magyar fiatalembernek a története, aki vacak lapokkal, képtelen, de hatalmas blöffel világelső pókerjátékosokat ütött meg és nagy nyerőként szállt ki a parti végén úgy, hogy osztáskor fixnek tűnt, hogy bukik.

Izgalmas partik itt is, ott is.

Ha a nyertes jól éli meg az örömet és jól kommunikálja, még nagyobbat nyerhet. S ez még mindig független a döntések következményének egyéb értékeitől avagy értékvesztéseitől.

Viszont nem független attól, hogy Orbán professzionális politikus, akit a társadalmi, politikai körülmények, tapasztalatok formáltak azzá, aki – míg Trump vagy épp Macron inkább pusztán esztétikai jelenségnek tűnik.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. július 04. 14:58
"..Orbán most úgy nyert meg egy hatalmas meccset, hogy ott sem volt a pályán." Ott sem volt, mert nem állitotta be a német szöv.kapitány. Pedig Ő szívest-örömest "beállt volna" hisz' én még jól emlékszem arra a 2015 őszi reprezentativ nyilatkozatára melyben kimondta--vagy hatszor is(!): EZ AZ EGÉSZ MIGRÁNS PROBLÉMA NÉMET(!!!!!) PROBLÉMA! És kiröhögték és lehurrogták-kigúnypolták a..szellemi fogyatékos Martin Schulz félék! Ők ugyan most hol dekkolnak?
Pelso j.
2018. július 03. 18:01
centrumgondolattá vált? Ha megnézzük az EU most alakuló koncepcióját, abban nyoma sincs a migránsok elterelésének vagy átutaztatásának. (már vendégszerzőre is szüksége van a mandinak, nem tudjátok hozni az elvártat...?)
Babivadász
2018. július 03. 17:05
"Orbán professzionális politikus, akit a társadalmi, politikai körülmények, tapasztalatok formáltak azzá, aki – míg Trump vagy épp Macron inkább pusztán esztétikai jelenségnek tűnik." Rövid időn belül Amerika és Franciaország, a magyar gyarmatbirodalom tagja lesz. Mommá bittos!
tango47
2018. július 03. 16:20
A poszttal lényegében egyetértek, viszont a pókeres hasonlat nagyon sántít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!